O șefă de grădiniță și-a pierdut funcția, pentru că și-a angajat tatăl și fiul în aceeași instituție

c80847f0-155b-40f7-974f-acdb9c9645c6

O directoare de grădiniță care a încălcat regimul juridic al conflictului de interese a fost eliberată din funcție, în baza demersului Autorității Naționale de Integritate (ANI). Acesta și-a angajat tatăl și fiul în aceeași instituție.

Primăria care a încheiat contractul individual de muncă cu șefa grădiniței ce a încălcat regimul juridic al conflictului de interese  s-a conformat solicitării ANI și a încetat, la 25 iunie 2019, contractul cu aceasta.

Amintim că, la 27 martie 2019, ANI a stabilit că directoarea a încheiat contractul individual de muncă cu tatăl său, pe care l-a angajat în funcția de paznic, semnând ordinul și contractul de răspundere materială. Ulterior, l-a eliberat din funcția dată și l-a angajat în loc pe fiul său, semnând în privința acestuia aceleași acte.

Actul de constatare, emis în acest caz, nu a fost contestat și este definitiv.

Potrivit art.40 alin. (1) al Legii 132/2016 din momentul în care actul de constatare a încălcării regimului juridic al incompatibilităților rămâne definitiv, Autoritatea sesizează, în termen de 15 zile, conducerea organizaţiei publice sau a autorităţii responsabile de numirea în funcţie a subiectului declarării în vederea încetării mandatului acestuia, a raporturilor de muncă sau de serviciu ale acestuia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente