Experiența mobilității Erasmus+ în Franța. „E nevoie să te provoci, să evadezi din zona ta de confort și să explorezi restul lumii”

collage

Ce ne formează ca personalitate? Ce ne face să ne determinăm viitorul? Desigur că experienţele pe care le trăim. O mobilitate în străinătate este o îmbogățire personală. Timp de 4 luni petrecute în Franța, studiind la ONIRIS – Ecole Nationale Vétérinaire, Agroalimentaire et de l’Alimentation, la Nantes, două studente de la UTM au acumulat noi abilități și cunoștințe, am împărtășit o nouă cultură și au adaptat o viziune mult mai critică asupra lucrurilor, scrie UTM. 

„De ce m-am decis să plec într-o mobilitate în străinătate”

„Acasă e bine, dar e important să ne și depășim. Anii de studenție sunt oferiți pentru a experimenta,  a acumula, a ne forma eul și a ne regăsi în cele mai diverse aspecte ale societății. Iar pentru a resimți pe deplin toate acestea e nevoie să te provoci, să evadezi din zona ta de confort și să explorezi restul lumii. După care revii cu noi forțe în „a crea viitorul” acasă. Dar nicidecum fără a modela mai întâi prezentul”, spune Irina.1  3  5

Cum a trecut această mobilitate

„Sunt, într-adevăr, mulțumită de această experiență deosebită susținută prin programul Erasmus+ de către ONIRIS și Universitatea Tehnică a Moldovei. A fost un semestru plin de emoții pozitive, alături de studenții de la ONIRIS. Lucru în echipă, proiecte interesante și obiecte de studiu captivante, astfel aș caracteriza aventura dată. De asemenea, manipularea proceselor tehnologice în condiții asemenea celor industriale reprezintă o experiență foarte utilă pentru dezvoltarea mea profesională”, spune Mihaela.

2

„Ne bucurăm că am îmbrățișat această oportunitate și nu am ezitat să ne încredem în discipolii noștri. Oamenii cu care am făcut cunoștință, tinerii veniți din diverse părți ale lumii și cele ce am învățat de la ei și-au lăsat amprenta pentru mult timp înainte. E motivant faptul că instituțiile superioare de învățământ continuă să ofere suport continuu pentru dezvoltarea viitorilor specialiști prin colaborare între ele. Iar noi, tinerii studenți, suntem cei ce au un aport considerabil în menținerea acestor relații de prietenie între cele 2 părți”, concluzionează tinerele.

4

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente