Cât valorează, în euro, câștigul Simonei Halep la Wimbledon

1

Simona Halep a câştigat după triumful de la Wimbledon, după finala contra Serenei Williams, cel mai mare premiu în bani din întreaga carieră.

2,6 milioane de euro a primit românca pentru câştigarea Grand Slam-ului londonez, cu 400.000 de euro în plus faţă de suma primită pentru cucerirea trofeului de la Roland Garros, de anul trecut, scrie digisport.ro. 

Românca se apropie vertiginos de 30 de milioane de euro adunaţi numai din tenis în carieră. Avea 26,7 milioane de euro (30,1 milioane de dolari) înainte de Wimbledon, iar premiul pentru trofeul de la Londra i-a sporit averea din tenis la 29,3 milioane de euro,adică în jur de 33 de milioane de dolari.

Simona Halep este pe locul 5 în clasamentul all-time al câştigurilor din tenisul feminin. Adversara sa din finala Wimbledon 2019, Serena Williams, conduce detaşat topul, cu 88,8 milioane de dolari, mai mult decât dublu faţă de a doua clasată, sora sa, Venus Williams.

Doar Maria Sharapova şi Caroline Wozniacki o mai depăşesc pe Halep, care s-a apropiat însă foarte mult de daneză. În spatele româncei se află Petra Kvitova, Victoria Azarenka, Angelique Kerber, Agnieszka Radwanska şi Martina Hingis.

Vedeți și

(video) Simona Halep a învins la Wimbledon. Românca a trecut în finală de Serena Williams

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente