(video) Antoine Griezmann este noul jucător al echipei FC Barcelona. Atacantul a semnat un contract pe cinci ani

griezmann.atletico.madrid.pensa.2018.2019.750×450
Foto: CalcioMercato.com

Atacantul francez, Antoine Griezmann, a semnat un contract pe cinci ani cu echipa FC Barcelona. Echipa din spania a achitat pentru fostul atacant al echipei Atletico Madrid 120 de milioane de euro.

Jucătorul va semna un contract cu noul său club pentru următoarele cinci sezoane, până la 30 iunie 2024, cu o clauză de cumpărare de 800 de milioane de euro.

Despre noua achiziție a fost anunțat pe pagina oficială a echipei FC Barcelona.

Antoine Griezmann este un fotbalist francez care a evoluat la clubul Atlético Madrid și la echipa națională de fotbal a Franței, pe postul de atacant. Și-a început cariera la Real Sociedad, făcându-și debutul în 2009 și câștigând Segunda División în primul său sezon. Peste cinci sezoane acolo, a marcat 52 de goluri în 201 de meciuri oficiale. În 2014, el a fost transferat la Atlético Madrid pentru 30 de milioane de euro.

Griezmann a făcut parte din echipele naționale de juniori ale Franței, prin care și-a reprezentat țara la under-19⁠(d), under-20⁠(d) și under-21⁠(d), iar în 2010 a contribuit la câștigarea Campionatului de Fotbal UEFA European Under-19 desfășurat pe teren propriu.

El și-a făcut debutul pentru echipa națională de seniori în 2014 și a jucat la World Cup din același an, ajutând Franța să ajungă la sferturile de finală. Griezmann a fost cel mai bun marcator la UEFA Euro 2016, unde francezii s-au clasat de al doilea loc pe teren propriu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente