Program de burse pentru jurnaliștii din Moldova în Statele Unite ale Americii. Ce condiții trebuie să îndepliniți

1
Foto: news.richmond.edu

Ambasada SUA la Chișinău anunță demararea înscrierilor pentru un program de bursă, de o lună, în Statele Unite ale Americii. În parteneriat cu Agenția SUA pentru Global Media, Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău va oferi o oportunitate pentru jurnaliștii cu experiență radio, televiziune sau online din Republica Moldova de a obține o pregătire mediatică aprofundată în Washington, DC. Participanții la bursă vor petrece o lună, începând din octombrie 2019 sau ianuarie 2020, în biroul Serviciului rusesc sau ucrainean Voice of America (VOA) și Polgraph din Washington, DC.

Programul de bursă va oferi o oportunitate de a experimenta fluxul de lucru unei redacții din SUA, de a cunoaște politica editorială, de a participa la audierile Congresului și discuțiile în grupurile de reflecție, de a contribui la conținutul programelor de servicii VOA rusești sau ucrainene (în limba rusă) și a lucra la proiectele de verificare a facturilor pentru Polygraph , sub supravegherea editorilor de rang înalt. În plus, jurnaliștii selectați vor realiza materiale pentru organizațiile mass-media din Moldova.

Ambasada va acorda burse participanților, pentru a acoperi costurile pentru călătoriile internaționale, cazare, mese, vize și asigurare.

Aplicanții vor organiza propriile călătorii, cazare și alte aranjamente logistice în conformitate cu reglementările aplicabile din SUA.

Programul de bursă oferă participanților:

# Turul operațiunilor de difuzare a VOA.
# Participarea la întâlnirile editoriale ale VOA.
# Lucru în teren alături de reporterii VOA.
# Observarea producției live și pre-înregistrate de emisiuni.
# Acces la audierile din cadrul Congresului din SUA și la evenimentele din cadrul think-tank-urilor care sunt deschise publicului etc.

Perioada programului: ianuarie – 31 ianuarie 2020 sau 21 octombrie – 18 noiembrie 2019

Cum depui o cerere:

Toți indivizii interesați trebuie să-și prezinte CV-ul și o scrisoare de intenție care să includă link-uri către articole recente sau alte lucrări către [email protected] până în data de 24 iulie 2019.

De asemenea, trebuie să menționați perioada de călătorie preferată în scrisoarea de intenție. Fluența în limba rusă și abilitățile de comunicare în limba engleză sunt necesare!

Mai multe detalii vedeți aici. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente