Domnica Manole, printre candidații la postul de judecător a Curții Constituționale

1181(810,455)

Fosta judecătoare Domnica Manole, care a candidat din partea blocului ACUM la funcția de deputat în circumscripția 40 (Cimișlia) este printre candidații înregistrați la CSM pentru funcția de judecător a Curții Constituționale. Pe site-ul CSM, la momentul dat sunt înregistrați 14 candidați.

Manole a indicat în scrisoarea sa de motivare că înaintarea candidaturii sale este „apogeul activității sale profesionale” din sistemul judiciar.

Manole a indicat în scrioarea sa și o serie de interviuri și discursuri în care, potrivit acesteia, „s-a făcut remarcată prin pozițiile civice și criticele exprimate în legătură cu situația sistemului judiciar, în perioada în care acesta era subjugat politic, iar independența justiției era grav afectată”.

„În ceea ce mă privește, după 27 de ani de activitate ca judecător, și după 3 ani în care am suferit din cauza lipsei independenței puterii judecătorești, inclusiv cu concursul unei Curți Constituționale docile în fața politicului, consider că am dobândit pregătirea și motivația necesară pentru a contribui la restabilirea rolului CC consacrat de articolul 134 din Constituție”, scrie aceasta în scrisoarea de motivare, în care punctează că nu a fost și nu este membra vreunui partid politic.

Domnica Manole a candidat din partea blocului ACUM la alegerile din partea blocului ACUM în circumscripția 40, dar și pe lista de partid, pe locul 29.

Aceasta nu a indicat o apartenență politică.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente