CNA confirmă: Mai multe proprietăți deținute de Plahotniuc figurează în dosarul „furtul miliardului”

r426-1200×600

Mai multe proprietăți înregistrate pe Finpar Invest SRL, printre care se numără hotelul de lux Nobil și studiourile în care activează posturile TV: Prime, Publika, Canal 2 și Canal 3, companie de bază în imperiul imobiliar a lui Vladimir Plahotniuc, ce au fost sechestrate de oamenii legii la începutul lunii iulie sunt în cadrul unui dosar pornit pentru spălare de bani în dosarul furtului miliardului. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către purtătoarea de cuvânt a Centrului Național Anticorupție, Angela Starinschi.

„Aceste 700 000 000 de lei vizează Finpar Invest SRL și companii care fac parte din grupul Șor”, ne-a mai comunicat Starinschi.

De menționat că ex-primarul de Bălți, Renato Usatîi, a mai publicat astăzi încă o pagină din Kroll-2, unde este indicată o listă cu companiile beneficiare din furtul miliardului.

Potrivit fotografiei postate de facebook de către Usatîi, în listă se regăsesc companiile Finpar Invest SRL, Gemeni SA, Prime Menagement SRL, Caravita SRL și multe alte companii beneficiare din jaful secolului.

Amintim că mai multe proprietăți înregistrate pe Finpar Invest SRL, companie de bază în imperiul imobiliar a lui Vladimir Plahotniuc, au fost sechestrate de oamenii legii în cadrul unui dosar pornit pentru spălare de bani.

RISE Moldova a reușit să identifice câteva dintre proprietățile sechestrate. Printre ele se numără hotelul de lux Nobil și studiourile în care activează posturile TV: Prime, Publika, Canal 2 și Canal 3.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente