„Actualul regim se laudă cu această reușită ca Musca la Arat”. Pavel Filip despre anularea restricției de 90 de zile de aflare pe teritoriul Ucrainei

fd

După ce ieri Maia Sandu a anunțat că restricția de 90 de zile de aflare pe teritoriul Ucrainei a transportatorilor de pasageri și mărfuri a fost anulată, astăzi ex-premierul Pavel Filip spune că acest lucru s-a produs datorită muncii depuse de fosta guvernare. „Cred totuși, că ar fi fost de apreciat dacă politicienii de la putere ar fi demonstrat că sunt altfel, că sunt corecți, spun adevărul și știu să recunoască un lucru bun, chiar dacă vine de la oponenți politici. Nu este așa, din păcate”, spune Filip.

„Actualul regim se laudă cu această reușită, însă lucrurile stau un pic altfel.

Pentru prima dată am discutat acest subiect cu premierul Groisman la Odessa, în septembrie 2017. Ulterior, în timpul vizitei acestuia la Chișinău în octombrie același an, am definitivat chestiuni mai concrete. Documentul care rezolva această problemă a fost semnat peste un an, în octombrie 2018, în timpul vizitei premierului Groisman la Chișinău. La această chestiune au lucrat cei mai buni experți din ambele țări. Problema a fost rezolvată după ce Kievul a îndeplinit toate procedurile interne, ieri acest proces a fost finalizat, (noi le-am îndeplinit încă la sfârșitul anului trecut). Au fost 2 ani de muncă deloc ușoară și vreau să le mulțumesc tuturor celor care au fost implicați în acest proces. Le sunt recunoscător colegilor de la Kiev pentru că am reușit să ducem la bun sfârșit un lucru pe care l-am început încă acum doi ani.

PS: Dacă totuși actuala putere a găsit bagheta magică pentru rezolvarea problemelor, îi doresc succes să rezolve cu aceeași viteză și celelalte chestiuni sensibile de pe agenda moldo-ucraineană, ca de exemplu: funcționarea Complexului Hidroenergetic de la Novodnestrovsk, finalizarea procesului de demarcare a frontierei de stat, activarea tuturor punctelor de control comun la frontieră și multe, multe altele”, a conchis Pavel Filip.

Citește și:

(video) Maia Sandu: „Restricția de 90 de zile de aflare pe teritoriul Ucrainei a transportatorilor de pasageri și mărfuri a fost anulată”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente