Fruntașa Partidului Șor, Marina Tauber, a fost lipsită de șefia comisiei Parlamentare pentru Drepturile Omului. Asta după ce potrivit unei împărțiri prealabile a șefiei Comisiilor Parlamentare, șefia unei comisii trebuia să revină Partidului Șor. Potrivit deciziei de astăzi a plenului, președinția comisiei în cauză a fost preluată, într-un final de către deputata blocului ACUM Doina Gherman.

Proiectul în cazuă a stârnit dezbateri intense, iar fruntașa Partidului Șor, Marina Tauber a avut o luare de cuvânt în care a acuzat majoritatea Parlamentară că nu ar respecta, prin această realocare de președinție de comisii recomandările APCE și ale Comisiei de la Veneția.

Într-o luare de cuvânt, în replică, deputatul Lilian Carp, a amintit despre incidentul cu mătura, în care a fost implicată Marina Tauber, dar și de amenințările cu răfuieli ale fostului edil de la Orhei, Ilan Șor.

„Vă aduceți aminte cum un băiat ieșea în live și amenința că îi spânzură pe toți de Arcul de Triumf? Vorbiți acum de drepturile omului? Dar dreptul de a întoarce banii înapoi când o să-l aveți?”, a întrebat acesta.

Parlamentul are în prezent 11 comisii permanente.

Cine le conduce:

PDM – 3 comisii
ACUM – 5 comisii
PSRM – 3 comisii
PPȘor – 0 comisii