(doc) Maia Sandu a desecretizat documentele care arată că 75% din mărfurile vândute în magazinele duty free au fost aduse ilegal în țară

Maia-Sandu-1000×600

După ce ieri, prim-ministra Maia Sandu, a anunțat la ședința Guvernului că 75% din mărfurile vândute în magazinele duty free au fost introduse pe teritoriul Republicii Moldova în mod ilicit, astăzi aceasta a făcut publice mai multe documente care demonstrează acest fapt.

„Prezint mai jos nota informativă (desecretizată) despre evaziunile fiscale prin intermediul unităților care funcționează în regim duty free”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de facebook a Maiei Sandu.

Prim-ministra mai spune că, potrivit acestor informații, între 2015 și 2019, valoarea mărfurilor importate de către entitățile duty free a constituit 2,8 miliarde de lei, iar circa 75% din volumul mărfurilor vândute în aceste entități au fost introduse ilicit pe teritoriul Republicii Moldova.

„Și această schemă va fi stopată. Pentru aceasta este nevoie, în primul rând, ca proiectul legii care se referă la interzicerea duty free să fie adoptat în lectură finală cât mai curând”, conchide Maia Sandu.

doc maia

doc maia1

doc maia2

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente