(video) Ești tentat să începi de la zero o carieră în IT? Alege un internship în Software Testing, la Endava

pp

Descoperă istoriile inspiraționale ale persoanelor, care au dat dovadă de curaj și perseverență în a-și îndeplini visul de a se lansa de la zero într-un nou domeniu.

Printre angajații Endava se numără specialiști în testare software, care au decis să facă tranziția în acest domeniu dintr-o altă profesie. Domeniul de testare permite o migrare eficientă și productivă în IT, lipsa experienței în industrie nu este critică, atâta timp cât dai dovadă de gândire analitică, nu renunți până nu aduci lucrurile la perfecțiune, și ai capacități de a planifica, prevedea și structura din timp anumite scenarii.

„Am lucrat în domeniul finanțelor și a contabilității, dar la un moment dat nu am mai fost tentată să revin în cabinetele instituției, unde activam. Știam că va fi un drum lung și cu provocări, dar având motivația și dorința de a învăța ceva nou,am depășit momentele de criză. Din punct de vedere emoțional, testarea ar însemna pentru mine ”testarea capacităților proprii de a face față provocărilor”, ne mărturisește Liliana Caisin, specialist Junior în Testare.

În timp ce unii vin în testare căutând diversitate și noi provocări, alții sunt aduși de dorința de a schimba rutina zilnică și blocajul din vechea profesie pe o nouă creștere profesională și posibilități de avansare în carieră. Este și cazul lui Andrei Rotari, Specialist în Testare, care a rămas blocat în dezvoltarea sa profesională, din cauză că domeniul inițial de specializare nu este foarte solicitat în țară. Andrei a decis să-și încerce puterile în cucerirea unor noi culmi prin testare.

Andrei Rotari Quote

Testarea poate fi și un domeniu potrivit pentru începutul carierei tale în IT, așa cum aici ai ocazia să înveți de la colegii din toate departamentele și să descoperi noi direcții, în care să te regăsești. Radu Roșca, absolvent al Facultății de Inginerie Chimică și Biotehnologie din Danemarca, a decis să-și înceapă o carieră în domeniul IT, care de altfel îl tenta mereu.

Radu Rosca Quote

Toți doritorii de a participa la programul de internship în disciplina Software Testing sunt ghidați de mentori cu experiență, care se dedică studenților săi și le transmit cunoștințele și cele mai bune practici utilizate la Endava.

„Pachetul minim de cunoștințe ar fi, în primul rând, limba engleză,  pentru că practic totul e în engleză, mai e și abilitatea de a manevra un calculator cu încredere. Toate restul aptitudinilor pot fi învățate în timpul internship-ului, dacă te poți lăuda cu o curiozitate sporită față de cum și de ce funcționează anumite lucruri.”, ne explică Dumitru Alexei, specialist Senior în Testare – unul din mentorii Endava pentru internii la Software Testing.

Anastasia Casapu Quote

Ca o concluzie a importanței testării în viața cotidiană, Radu Roșca, specialist în Testare,  ne sugerează că „testarea înseamnă să înveți să utilizezi viziunea critică pentru a anticipa anumite probleme, erori și să contribui la perfecționarea programului analizat. Odată ce acest principiu este învățat și utilizat zi de zi în domeniul profesional, ulterior înveți să-l folosești și în viața personală. În același timp, înveți ca și oricine să faci greșeli, dar afli că ele trebuie soluționate cât mai rapid, căci impactul lor crește odată cu scurgerea timpului.”

Software Testing este asociat cu multe mituri, unul din care este că testarea e doar verificarea dezvoltatorului de aplicații. De fapt, testarea este procesul de exersare a sistemului informatic pentru a aprecia calitatea acestuia, a detecta erori, a verifica dacă acesta satisface toate cerințele, pentru a explora și a înțelege statutul beneficiilor și riscurilor asociate cu lansarea acestuia. Specialistul în testare se mai numește și Quality Assurance Engineer, ceea ce înseamnă Inginer de Asigurare a Calității.

Testarea presupune și multă analiză, anticiparea diferitor scenarii pentru a putea testa calitățile sistemului și a prevedea orice situație posibilă. Testerul găsește așa numitele bug-uri (erori), care, de multe ori, nu sunt erori, ci o informație nouă, un nou scenariu neprevăzut, în baza căruia trebuie regândit lucrul făcut și remodelat astfel, ca să nu mai apară aceste greșeli.

Noul program de internship la Endava pentru această toamnă, este dedicat tuturor doritorilor de a obține experiență în domeniul IT, alături de profesioniștii din companie, care le vor ghida evoluția și dezvoltarea.

Internship-ul în Software Testing durează 3 luni și se desfășoară în două direcții: Software Test Analyst și Software Development Engineer in Test

Pe lângă experiență, programul de stagiu va aduce un șir de beneficii:

  • participanții vor avea un mentor de la Endava, de la care vor putea învăța toate subtilitățile domeniului
  • alături de mentori, vor lucra în proiectele curente și vor putea avea un impact real în industrie
  • stagiarii vor fi parte integrală a familiei Endava și vor participa la toate activitățile organizate: proiecte sociale, evenimente sportive și de divertisment; dar și diferite training-uri de dezvoltare personală și instruiri în domeniul profesional
  • vor avea posibilitatea să fie angajați, ulterior, în cadrul companiei
  • practicanții vor fi pregătiți să susțină examenul pentru certificare ISTQB

Programul de INTERNSHIP la Endava a început acum 8 ani, fiind organizat de două ori pe an: primăvara și toamna. Rata de angajare a absolvenților programului este de circa 70%, ceea ce denotă un grad înalt de implicare și angajament atât din partea participanților, cât și a mentorilor.

Programul este destinat, atât studenților din ultimul an de facultate cu profil în domeniu, cât și persoanelor, care lucrează deja în alte industrii, dar își doresc o schimbare în carieră.

Până pe 15 iulie poți aplica și tu la un internship în testing pentru noua ediție de toamnă. Accesează paginile web pentru a aplica la Software Test Analyst sau la Software Development Engineer in Test.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente