Dorești să te înscrii la competițiile de triatlon? Iată ce lucruri ar trebui să aibă fiecare participant

triatlon-800×450

Înainte de a începe pregătirile pentru o anumită competiție de triatlon, mai întâi de toate, trebuie să cumpărați sau să verificați, dacă deja le aveți, un set de articole sportive, fără de care nu veți putea practica această disciplină sportivă deosebită. Chiar și în pofida faptului că este costisitor, triatloniștii preferă să folosească cel mai calitativ și modern echipament.

Există un set de lucruri obligatorii, fără de care nu e posibilă antrenarea și, în special, participarea la competiții, dar există și accesorii, pe care triatloniștii le cumpără doar dacă doresc. Mai jos, vă prezentăm o listă de lucruri necesare pentru antrenamentele și competițiile de triatlon:

# Costum pentru scufundări

Utilizarea costumului pentru scufundări depinde de temperatura apei. La campionatele de triatlon se folosesc atât costumele cu mâneci lungi, cât și cele cu mâneci scurte. Costumele cu mâneca lungă oferă o alunecare suplimentară pe apă și corpului îi este mai cald. Pe când, în cel cu mâneca scurtă, mâinile sunt mai libere. De asemenea, costumul pentru scufundări cu mâneca scurtă poate fi dezbrăcat mai repede, ceea ce este important pentru trecerea rapidă a zonei de tranzit.

# Costum de start

Costumul de start al triatlonistului se mai numește și costum din neopren. Acesta este un echipament în care triatlonistul depășește toate etapele cursei. Prin urmare, trebuie să fie selectat în funcție de obiectivele, preferințele dvs. individuale și restul echipamentului, pe care îl veți utiliza în timpul competiției.

# Cască și ochelari pentru înot  

Alegerea unei căști de înot este destul de simplă: luați-o pe cea mai rezistentă și care a fost fabricată de un brand de încredere. În ceea ce privește ochelarii de înot, este recomandabil să îi cumpărați pe cei cu sticlele mari și cu sigiliul moale. Acest lucru va împiedica strângerea septului nazal și frecarea, și va permite vizualizarea dintr-un unghi larg.

# Bicicletă

Dacă sunteți începător în triatlon, nu e neapărat să aveți o bicicletă foarte scumpă pentru a vă antrena sau a participa la competiții. Cu timpul, pe măsură ce experiența voastră în triatlon va crește, veți putea determina ce tip de bicicletă vi se potrivește cel mai bine. Între timp, puteți folosi orice bicicletă de munte sau de șosea, care poate fi suficient de bună pentru competiție.

# Cască de protecție

Casca este un must-have (obligatorie) pentru fiecare triatlonist. Ea trebuie să acopere partea superioară a capului și să ajungă la mijlocul frunții. Curelele trebuie să fie comode. După ce vă puneți casca, apucați-o cu ambele mâini și încercați să mișcați capul înainte și înapoi. Dacă reușiți să faceți acest lucru și observați că o parte din cap iese de sub cască, ar fi bine să strângeți curelele mai tare.

# Încălțăminte pentru ciclism

Pentru triatlon, aveți la dispoziție două opțiuni: adidași sau pantofi speciali pentru ciclism. Desigur, ar fi mai bine să cumpărați o pereche de pantofi pentru ciclism, deoarece aceștia au o căptușeală fără cusături, astfel încât să îi puteți purta fără șosete, și o gaură de drenaj, datorită căreia picioarele umede după înot se usucă foarte repede.

# Rezervă, pompă și un set de instrumente 

Fiecare triatlonist trebuie să aibă o pompă, o cameră de rezervă pentru bicicletă și un set de instrumente de bază, necesare pentru reparația bicicletei în drum. Prezența acestor lucruri nu va facilita îmbunătățirea timpului, dar va evita ieșirile ofensive de pe distanță din cauza penelor sau a unor defecțiuni elementare.

# Încălțăminte pentru alergare

Regula de aur în cumpărarea încălțămintei pentru alergare este: alegeți-o pe cea care vi se potrivește cel mai bine și în care vă veți simți confortabil chiar și după ore întregi de antrenament. Pantofii de alergare de calitate inferioară pot face imposibilă depășirea unei distanțe mai mari, de aceea, acordați o atenție deosebită acestui detaliu.

# Monitor de ritm cardiac

Monitorul de ritm cardiac este un dispozitiv foarte simplu: centura wireless este localizată în jurul pieptului și transmite ritmul inimii dvs. la ceasul de pe mână. Cel mai probabil, această achiziție va fi cea mai importantă. Acest gadget vă va permite să creșteți eficacitatea antrenamentului, și să nu mai calculați modul ideal de antrenament și să vă măsurați bătăile inimii.

# Chipiu

De chipiu este nevoie pentru a vă proteja de soare. Cel mai popular model de chipiu pentru triatloniști este considerat a fi acela, care are o parte realizată din material din plasă. Acest lucru vă permite să vă turnați cu ușurință apă pe cap, dacă este necesar.

Până la startul celui de-al treilea campionat de triatlon în aer liber „Triathlon Triumph 2019” au rămas doar câteva săptămâni, de aceea, încă aveți timp la dispoziție ca să vă cumpărați toate lucrurile de care aveți nevoie pentru antrenamente și competiție.

Reamintim, cel de-al treilea campionat de triatlon în aer liber „Triathlon Triumph 2019” va avea loc pe 14 iulie. Participanții urmează să depășească una din cele trei distanțe la alegere:

— „Super Sprint”: 400 m de înot, 10 km de ciclism și 2,5 km de alergare;

—  „Olympic”: 1,5 km de înot, 40 km de ciclism și 10 km de alergare;

—  „Relay Olympic” (ștafeta): 1,5 km de înot, 40 km de ciclism și 10 km de alergare.

Pe 13 iulie 2019, în cadrul campionatului va avea loc competiția pentru copii „Kids Triumph”. Tinerii triatloniști urmează să facă față unei curse de înot de 200 de metri, de ciclism de 2,5 km și unei curse de alergare de 1 km.

Atragem atenția participanților la distanța „Olympic” la necesitatea de procurare a licenței de triatlonist. Licența pentru perioada competiției „Triathlon Triumph 2019” costă 40 de lei și poate fi achiziționată în momentul emiterii pachetului de start în zona de înregistrare. De asemenea, este posibilă achiziționarea unei licențe pe termen de un an.

Pentru a vă înregistra și afla toate detaliile despre campionat, accesați site-ul oficial al evenimentului – triumph.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente