Concert al elevilor francezi la Chișinău. Unde va avea loc acesta

concert

Proiectul „ARC muzical-istoric”, a cărui fondatoare este pianista Ecaterina Baranov, vă invită la un concert al elevilor francezi de la Conservatorul „George Gershwin” din Conflans-Sainte-Honorine (regiunea pariziană). Concertul va fi urmat de o discuție la o masă rotundă despre diferențele de obiective, practici și urmări ale sistemelor de învățământ în domeniul muzicii din Franța și din Republica Moldova.

Evenimentul va avea loc pe data de 10 iulie 2019, la Centrul „Mihai Eminescu” din Chișinău (bd. Dacia nr. 20) ora 17.00.

În perioada iunie-iulie 2019, are loc primul schimb de experiență profesională și interumană între elevii Conservatorului „G. Gershwin” din Conflans-Sainte-Honorine și Școala „A. Stârcea” din Chișinău.

În prima parte a proiectului, elevii basarabeni, medaliați ai concursurilor internaționale, au prezentat un concert de muzică clasică în Conservatorul din Conflans-Sainte-Honorine, în prezența Ambasadorului interimar al Republicii Moldova în Franța, Vlad Chirinciuc. Copiii au comunicat cu partenerii lor francezi, au prezentat rezultate, obiective și metode ale sistemului de învățământ artistic din Moldova, de asemenea au acumulat noi informații și impresii vizitând obiectivele turistice ale Parisului.

Aceștia au fost însoțiți de pedagogii și directoarea școlii “A. Stârcea”, Irina Bogataia, coorganizatoare a proiectului, care și-a exprimat speranța că acest schimb de experiență se va intensifica în anii următori.

În perioada 9-15 iulie, grupul de elevi ai conservatorului francez se vor afla în R. Moldova cu același. Evenimentul se desfășoară în contextul împlinirii a 100 de ani de la nașterea compozitorului Alexei Stârcea și are drept scop redescoperirea muzicii clasice basarabene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente