Sudul Californiei a fost zguduit de un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade pe scara Richter

bbc

Modifică dimensiunea fontului:

Play
Un seism cu magnitudinea 7,1 grade pe scara Richter s-a produs în sudul Californiei vineri seară, la ora locală 20.20 (03.20 GMT), provocând avarii unor clădiri, incendii şi rănirea uşoară a câtorva persoane, seismul fiind de opt ori mai puternic decât cel care a zguduit aceeaşi regiuni cu o zi în urmă, au precizat oficialii, potrivit Reuters.

Cutremurul a avut loc în apropierea oraşului Ridgecrest, la marginea Parcului Naţional Death Valley, la o distanţă de 202 kilometri de Los Angeles, potrivit institutul american de geofizică USGS, scrie AGERPRES

Seismul de vineri a fost cel mai puternic din sudul Californiei după cutremurul de 7,1 produs în Deşertul Mojave, în apropiere bazei militare din Twentynine Palms, în 1999, a precizat Lucy Jones, seismolog în cadrul Institutului de Tehnologie din California (CalTech).

Departamentul de pompieri din comitatul San Bernadino a anunţat că unele imobile au suferit avarii în urma cutremurului de vineri, iar o persoană a fost rănită uşor.

Cel mai recent cutremur distructiv produs în sudul Californiei a avut magnitudinea 6,7 şi a avut loc în Northridge, în 1994, provocând moartea a 57 de persoane şi pagube materiale în valoare de miliarde de dolari.

Deşi cutremurul de vineri a eliberat o energie mult mai mare în comparaţie cu seismul din Northridge, pagubele estimate potrivit primelor informaţii sunt mai mici întrucât epicentrul a fost într-o regiune izolată, slab populată.

Cu toate acestea, seismul a fost resimţit pe o suprafaţă vastă, până în oraşul El Segundo de pe coasta pacifică, din apropierea Aeroportului Internaţional din Los Angeles, iar la est, până în Las Vegas.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente