Lista tuturor persoanelor de rang înalt din Moldova care au demisionat în ultimele 30 de zile

demisiicollage

Demisii, demisii, demisii. La un moment dat deja e greu să ții pasul cu fiecare demisie cu răsunet din Moldova. În mai puțin de o lună am asistat la peste 30 de demisii răsunătoare. Au plecat din funcții directori de întreprinderi, secretari de stat, șefi din diverse structuri ale MAI, lideri de partide.

Colegii de la TV8 au realizat un infografic care ne arată drumul demisiilor de la început de iunie 2019 până la început de iulie 2019.

demisii-2

demisii-3

sursa infografic TV8

Săptămâna aceasta am mai asistat la câteva demisii răsunătoare.

Cea mai răsunătoare demisie din această săptămână a fost a Procurorului General, Eduard Harunjen, care și-a anunțat demisia din funcție, pentru „a stopa acțiunile ilegale împotriva independenței funcționării Procuraturii Generale”. Acesta invocă declarația de săptămâna trecută a Parlamentului și a dorit ca demisia sa să poată să pună punct „acestui mod de a subjuga politic instituțiile de drept”.

La fel, în această săptămână directorul Moldsilva, Ion Haralampov, și-a dat demisia. Ion Haralampov a fost numit șef la Moldsilva în 2017.

Şefa Direcției generale finanţe din cadrul Primăriei, Olga Ursu, şi şeful Direcției transport public și căi de comunicație, Octavian Lungu, au demisionat. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, Vasile Chirilescu, aceştia au plecat din funcţii din propria iniţiativă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente