(video) O piesă molipsitoare și o vacanță a sentimentelor. Mark Stam își cântă iubirea pentru „Ultima Oară”

Mark Stam

Așa cum ne-a obișnuit, Mark Stam, cucerește publicul cu fiecare piesă lansată. De data aceasta, interpretul moldovean pune punct unei iubiri toxice și susține că e „Ultima oară”. Tradițional, noua lui piesă balansează între formele iubiri, mai nou, este condimentată de prezența castelelor de nisip, valurilor vieții, jurămintelor, avioanelor de hârtie, o combinație ce formează drumul care duce de la Eden spre Infern.

„Am construit în timp castele de nisip, dar valurile vieții le-au topit de pe pământ” așa sună începutul melodiei în care Mark Stam a plămădit o istorie frumoasă de dragoste, a cărei sfârșit vine odată cu valurile vieții, valuri care au furat din farmecul unei iubiri cuminți și înfloritoare.

„Orice relație este inițial ca un turn. Apoi se transformă într-un castel. Fiecare problemă care apare este ca o cameră nouă a construcției. Când treci prin viață, construiești mai multe încăperi și monumente. Circumstanțele ajung uneori să te separe, iar construcția se topește în valurile vieții”, spune acesta.

Mark Stam utilizează un limbaj metaforic, de altfel și rădăcinile acestor versuri provin din emoții puternice, condimentate cu creativitate și istorii de viață.

„Inițial, am avut în minte o imagine vizuală, ca un video, cu un om care se topea de parcă ar fi fost din ceară. Stătea în fața unei persoane care îl rănea și se topea într-un mod suav, scurgându-se la picioarele ei. Piesa e foarte diferită acum față de prima variantă. Dintr-o idee inițială din trecut s-a născut ceva mult mai bun. Așa cum omida face un cocon și se transformă în fluture, draftul inițial a fost un cocon pentru melodia finală, „Mă topesc” – unde am putut să îmi exprim trăirile din prezent. Practic, draftul și trăirile din prezent au fost coconul din care a ieșit piesa” sugerează tânărul.

Tradițional, și această piesă  este una sensibilă, întimă și dezvăluie personalitatea lui Mark:

„Aș vrea ca oamenii să știe că îmi place să mă deschid prin muzică, aici sunt cel mai cinstit. Vreau să mă cunoască prin melodiile mele. Dacă îmi ascultă muzica, înțeleg cine sunt eu cu adevărat. Ard de nerăbdare să le arăt piesa „Ultima oară” tuturor, să o împart cu lumea întreagă!”

mark stam gmail

Mark Stam dintotdeauna a pătruns în inimile ascultătorilor cu cântece sentimentale, cu melodii care trezesc fiori, gânduri, dar și dorința de a fi mereu în preajma persoanei iubite. De la „A murit iubirea„ până la „Ultima oară”, artistul s-a inspirat din realitate, a reflectat pe foi cuvinte pe cât de dulci, pe atât de tăioase, ca în final, să lanseze o mulțime de melodii ce răscolesc sufletele ascultătorilor.

Astăzi, moldoveanul este considerat unul dintre cei mai de succes artiști din România, cu un debut impresionant și o ascensiune pe măsură, cu peste 27 de milioane de vizualizări pe YouTube și piese cu un vibe aparte.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Iulia Vrabie
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente