(video) Maia Sandu cu un mesaj dur către procurori: Sunteți 660. Vă cerem să aplicați legea!

maia sandu

Prim-ministra Maia Sandu a cerut într-un briefing de presă procurorilor din sistem să nu asculte de indicațiile superiorilor lor și „să se apuce de treabă”. Declarațiile au fost făcute astăzi, după ce ieri, într-o conferință de presă a conducerii Procuraturii Generale, conducerea, reprezentată de Eduard Harunjen declara că au depus toate eforturile de investigare a fraudei bancare.

„m decis să fac acest briefing pentru că ceea ce se întâmplă este grav și urgent. Azi în Moldova nu este procuratură. Ați văzut cât de penibili erau ieri Harunjen și Bețișor. Am un mesaj către cei 660 de procurori din Moldova: Începeți să vă comportanți ca niște procurori adevărați. Nu stați ascunși prin birouri. Conducerea se va schimba cu siguranță”, a spus Maia Sandu.

Prim-ministra spune că în fiecare zi primește informații despre scheme și abuzuri.

„E de responsabilitatea voastră ca statul să nu fie furat în continuare. Noi nu avem dreptul, voi însă puteți investiga aceste cazuri și puteți transmite informații despre făptași. Este datoria voastră, și nu doar datoria, dar și obligația. Nu aveți multe timp. Fiecare zi în care nu faceți nimic este o zi pierdută pentru cetățeni. Sunteți 660 de procurori, și dacă veți aplica legea vă asigur că țara va fi de partea voastră. Nimeni nu vă cere altceva decât să aplicați legea. Vă cerem să scăpați de o frică irațională”, a spus prim-ministra.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente