Cum să alegi accesoriile de pat pentru dormitorul tău

lenjerii-de-pat-calitate-superioara

De câte ori ai cumpărat un accesoriu nepotrivit pentru dormitor, care mai apoi s-a prăfuit pe undeva, neutilizat?

Dormitorul este camera în care ne petrecem 1/3 din viață. Pentru a te odihni într-o atmosferă calmă și armonioasă, este esențial să alegi cu inspirație nu doar draperiile, culoarea predominantă în cameră și pardoseala, ci și accesoriile pentru pat: pernele, plapumele, lenjeriile de pat.

În ziua de azi, există o mulțime de opțiuni, care se deosebesc prin materialele folosite, metodele de prelucrare, culori și design… Cum poți face, așadar, alegerea corectă?

În cele ce urmează vei găsi câteva sfaturi inteligente pe care urmându-le îți vei găsi perna, cearșaful sau lenjeria potrivită pentru gustul și dormitorul tău.

#1. La ce să te uiți când alegi cearșaful și plapuma?

lenjerii-pat-chisinau

Atunci când alegi cearșafurile, primul criteriu după care ar trebuie să te orientezi este capacitatea de a încălzi sau de a păstra temperatura constantă pe timp de vară. Mai exact, selecționarea lor depinde de anotimp și de temperatura camerei.

În comerț există multiple variante. Criteriile de bază în alegerea cearșafului sunt:

  • dimensiunea conform numărului de persoane;
  • grosimea dorită;
  • greutate;
  • materialul;
  • aspectul estetic.

Pe timp de iarnă, plapumele umplute cu lână sau pene se dovedesc a fi cele mai călduroase. Însă, în celelalte perioade ale anului, o plapumă din bumbac este suficientă.

Este important ca dimensiunile acesteia să-ți permită acoperirea completă. Și chiar dacă acestea trebuie să fie puțin mai mari decât dimensiunea saltelei, le alegem cu grijă astfel încât să nu atârne pe pardoseala.

#2.  Alegerea pernelor: elemente-cheie de analizat

lenjerii-de-pat

Perna este accesoriul responsabil de somnul tău calitativ. Vei alege pernele în funcție de tipul patului și de mărimea acestuia. Orice dormitor va fi accesorizat cu una sau cu mai multe perne.

Cele mai căutate sunt pernele ortopedice care îți oferă un somn liniștit și sănătos, fiind extrem de comode, fiind recomandate de către medici pratic tuturor.

Indiferent dacă vei alege perne mari sau mici, pătrate sau dreptunghiulare, confortul este cel care contează. Pernele ortopedice se deosebesc prin structura special construită, încât să susțină în mod corect și cât mai natural coloana, capul și vertebrele gâtului.

În magazinele specializate în vânzarea textilelor pentru casă se găsesc o gamă largă de perne, însă, importante sunt:

  • tipul de căptușeală;
  • rigiditatea;
  • dimensiunile;

#3. Alegerea albiturilor de pat și a fețelor de pernă – la ce caracteristici te uiți?

Atât albiturile de pat cât și fețele de pernă se aleg în funcție de mărimea dormitorului și culoarea camerei, pentru a crea o atmosferă plăcută. Desigur, trebuie să ții cont și de celelalte accesorii pentru un tandem frumos.

Pentru a nu avea dureri de cap, unii dintre noi aleg să cumepere seturi de lenjerie de pat, astfel, practic toate accesoriile vin din același model, fără a pierde timpul să le combinăm singuri acasă. Pentru achiziționarea setului de lenjerie, vei trage atenția la mărimea și tipul dormitorului, și vei opta pentru culorile deschise, calde, pastelate.

Pentru orientare, iată care ar fi dimensiunile mai frecvent întâlnite în lenjeria de pat, sugerate de către expertul contactat de către noi în tot ce ține de lenjerii de pat, Millitex.md:

 

  Cearșaf de plapumă Fețe de pernă Cearșaf neted
Baby 1×1.50 cm 35×45 cm 1.20×1.80 cm
Junior 1.60×2.20 cm 50×70 cm 1.60×2.40 cm
Lenjerie pentru o persoană 1.60×2.20 cm 50×70 cm 1.80×2.40 cm
Lenjerie pentru două persoane 2×2.20 cm 50×70/70×70 cm  2.40×2.60 cm
King size 2.20×2.40 cm 50×70 cm  2.60×2.80 cm

Chiar dacă dormitorul nu se numără printre camerele vizitate de musafiri, acest lucru nu înseamnă că nu poți avea unul perfect. Alegând cele mai potrivite accesorii pentru pat, vei reuși să-ți transformi camera într-o încăpere confortabilă și primitoare, în care să te relaxezi în voie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente