Moldovagaz a înregistrat un profit de 10 ori mai mic decât anul precedent. Tarifele la gaze naturale ar putea crește

c
Foto: Miroslav Rotari

Întreprinderea mixtă moldo-rusă Moldovagaz a înregistrat în anul 2018, un profit de 191,5 milioane lei, în scădere de 10 ori față de profitul de 1,93 miliarde lei, înregistrat în anul 2017, arată un raport al Agenției Proprietății Publice, citat de Mold-street.com.

Potrivit sursei citate, autoritatea nu oferă o explicație a acestei scăderi abrupte, dar ea se datorează în special reducerii cu circa 20% a tarifelor la gaze pentru consumatori operată de ANRE în martie 2018 și care în cazul consumatorilor casnici s-a aplicat de la 1 ianuarie 2018.

Este pentru prima dată în istorie când Moldovagaz obține trei ani la rândul profit, inclusiv din activitatea operațională.

Totuși acest profit total, de circa 2,4 miliarde lei, nu poate acoperi nici măcar jumătate din pierderile-record din anii 2014-2015, când Moldovagaz a raportat un rezultat negativ total de circa 5,45 miliarde lei, cauzat în special de deprecierea abruptă a leului moldovenesc și neajustarea la timp a tarifelor la gaze.

Menționăm că, recent ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan, a declarat că tarifele la gaze naturale ar putea crește din cauza că nu au fost ajustate la timp.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente