La nivelul asfaltului, astăzi, temperaturile au ajuns până la 57 de grade Celsius. Potrivit măsurărilor, cu un termometru infra roșu, temperaturile au ajuns la asemenea indice, pe părțile însorite ale asfaltului, la ora 16.00. La umbră, termometrul a indicat 36 de grade.

De asemenea, măsurările au fost realizate și la suprafețele mașinilor. Prin urmare, s-a depistat că cu cât mașina e mai închisă la culoare, cu atât se înfierbânta mai mult. La suprafața mașinilor de culori deschise termometrul a indicat 42 de grade, iar la mașinile de culoare închisă, indicatorul s-a ridicat până la 77 grade.

2 3

Amintit că ieri Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru zilele de 1-2 iulie con galben de caniculă pe întreg teritoriul țării. Potrivit meteorologilor, temperaturile maxim înregistrat sunt de 35 de grade.

14 5 6

 

Pompierii îndeamnă cetățenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă resturile menajere. Mai mult, specialiștii îndeamnă oamenii să nu aprindă ruguri pe timp de odihnă în spații forestiere.

Totodată salvatorii recomandă persoanelor prudență maximă la scăldat. Oamenii sunt rugați să meargă la scăldat doar la bazine acvatice amenajate cu stații de salvare și să evite consumul băuturilor alcoolice. Specialiștii îndeamnă maturii să supravegheze strict copii și să nu le permită scăldatul de unii singuri.

Persoanele expuse căldurii în orele de vârf sunt îndemnați să consume cât mai multă apă și să se protejeze de razele directe ale soarelui. În caz de situații de risc oamenii pot apela numărul unic de urgență 112.