În perioada 4-7 iulie, Federația Tinerilor Români de Pretutindeni (FTRP) organizează cea de-a VII-a ediție Târgului Universităților. Evenimentul se va desfășura succesiv în principalele orașe ale țării între 09:00 - 15:00.

În cadrul evenimentului voluntarii asociațiilor studențești, a uniunilor de studenți și reprezentanți ai universităților vor informa absolvenții de liceu și de gimnaziu despre posibilitățile de înscriere la studii liceale sau universitare în România.

Tinerii absolvenți care doresc să-și continue studiile peste Prut vor avea ocazia să discute cu membrii Federației Tinerilor Români de Pretutindeni, să primească informații utile, sugestii sau chiar alternative pentru a putea beneficia de studii de calitate în România. Astfel, participanții la târg vor putea să afle cum e să fii student în România chiar din prima sursă.

Fiecare elev interesat va putea discuta și adresa întrebări direct voluntarilor din cele mai importante centre universitare din România și primi ajutorul necesar în legătură cu procesul de admitere, facultăți, oraș, viața de student, oportunități.

Vedeți mai jos orarul evenimentelor:

#4-5 iulie: Chișinău, Grădina Publică Ștefan cel Mare;
#6 iulie: Bălți, Liceul Teoretic Mihai Eminescu;
#7 iulie: Cahul, Universitatea Bogdan Petriceicu Hașdeu.

Evenimentul face parte din campania de informare și consiliere AdmiteRO care se desfășoară în perioada iulie – octombrie și este organizat cu sprijinul Ministerului Educației Naționale și Ministerul Românilor de Pretutindeni.