„Unii artiști au fost „rugați” să plece”. Ministra Educației a intervenit într-o situație problematică de la Teatrul de Operă și Balet

Probleme-la-Teatrul-de-Opera-si-Balet-Ministrul-Culturii-Unii-artisti-au-fost-rugati-sa-plece-58824-1561894844

Noua ministră a Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a anunțat pe pagina sa de Facebook că a intervenit într-o situație problematică de la Teatrul de Operă și Balet. Potrivit ministrei mai multor artiști li s-au făcut contracte de lucru pe termen determinat, ceea ce înseamnă că există riscul să poată fi dați afară în mod arbitrar.

„Azi dimineață, l-am sunat pe maestrul Mihai Munteanu, cu scuzele de rigoare pentru un deranj prea matinal, pentru că am fost sesizată în legătură cu o situație problematică de la Teatrul de Operă și Balet. Se pare că domniei sale și altor colegi de la Teatrul de Operă și Balet li s-au făcut contracte de lucru pe termen determinat, ceea ce înseamnă că există riscul să poată fi dați afară în mod arbitrar. Iar unii artiști chiar au fost „rugați” să plece. Peste o oră eu și colegi din cabinetul meu ne vom întâlni cu un grup de artiști. În zilele următoare ne vom întâlni și cu alți angajați ai teatrului pentru a ne documenta ce se întâmplă. Orice abuz depistat va fi oprit” scrie Liliana Nicolaescu-Onofrei în postare.

Ministra a îndemnat artiștii să sesizeze de fiecare dată când au loc lucruri dubioase. Și i-a asigurat că noul Guvern vă apără interesele cetățenești.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente