(Sondaj) Moldovenii preferă hainele chinezești. Care sunt cele mai accesate platforme online de cumpărături

shopping

Dacă ar fi să aleagă haine sau încălțăminte pe care să le comande din mediul online, atunci moldovenii optează pentru marfa chineză, arată ultimile sondaje realizate de către Magenta Consulting. Cel mai utilizat web-site pentru shopping este AliExpress, platforma chinezească ajunge să atragă atenția a aproximativ 47% dintre cetățeni.

Pe lângă aceasta, moldovenii aleg să facă comenzi și de pe alte platforme, precum: Joom, ebay, sportsdirect.com, amazon.com și zara, însă cele mai mari procentaje de oameni aleg să-și înnoiască garderoba cu haine și încălțăminte de pe Joom și AliExpress.

magenta 1

Sportsdirect.com este un alt magazin online, specializat în haine și încălțăminte de sport. Este mai accesat în rândul tineretului, astfel  o pătrime dintre persoanele de până la 25 de ani fac shopping anume aici.

Moldovenii cu vârsta de peste 51 de ani cumpără doar de pe aliexpress.com, și doar 3 la sută dintre respondenți au menționat câteva site-uri locale de online shopping.

Sondajul a fost realizat de Magenta Consulting, pe un eșantion de 521 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 18 și 70 de ani, cu o distribuție reprezentativă la nivel național și cu o marjă de eroare de +/- 4%. Datele au fost colectate în perioada 26 Martie – 15 Aprilie 2019 la telefon, prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

 

Autoare: Iulia Vrabie

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente