O aplicație care poate „dezbrăca” femeile din fotografii este acuzată de intruziune în vieți private

SAWF3FHIR0
Foto: EVG Photos

Publicația Vice a povestit despre DeepNude, o aplicație care prin câteva clickuri poate „dezbracă” femeile din fotografii. Folosind rețele neuronale, programul îndepărtează hainele și desenează în schimb părți ale corpului gol. Creatorii aplicației vor să dezvolte aceste funcții și pentru bărbați. Totodată, aceștia sunt acuzați de intruziune în vieți private.

Versiunea web a DeepNude a fost lansată la sfârșitul lunii martie. Sunt disponibile trei versiuni:

#gratuit (după prelucrarea imaginii, sigla DeepNude va rămâne în imagini);
#pentru $ 50 (în imagine va rămâne inscripția „Fake”);
#pentru $ 100 (utilizatorul va primi o fotografie curată fără urme).

https://twitter.com/HybridTechCar/status/1144544401932390400

Pentru a procesa imaginea, trebuie doar să încărcați versiunea web sau aplicația – și așteptați puțin. Cel mai bine, serviciul funcționează cu fotografii realizate cu iluminare bună și cu imagini în costume de baie.

În același timp, programul nu se descurcă bine cu oamenii fotografiați de la spate. Uneori, algoritmul introduce un corp gol unde nu ar trebui să fie. Cu bărbații, DeepNude nu știe cum sa lucreze.

https://twitter.com/HybridTechCar/status/1144522827846029312

Vice a contactat creatorul DeepNude. Într-o conversație cu reporterii, acesta a spus că se numește Alberto. Dezvoltatorul a spus că a antrenat algoritmul pe zece mii de imagini ale femeilor goale. Potrivit lui, imaginile bărbaților goi sunt mai greu de găsit pe Internet, dar el speră să creeze o versiune în viitor care ar putea, de asemenea, să falsifice și fotografiile bărbaților.

Autorul lui DeepNude consideră proiectul este un „experiment distractiv”. El a spus că a fost inspirat de ideea așa-numitelor ochelari cu raze X, care presupun că vă permit să priviți oamenii prin haine.

https://twitter.com/HybridTechCar/status/1144168938353434626

Acum, versiunea web a aplicației nu este disponibilă datorită fluxului mare de utilizatori. Pe Twitter, autorii proiectului au promis că vor restabili accesul la aplicație în câteva zile.

Deocamdată aplicația nu este disponibilă datorită fluxului mare de utilizatori. Pe Twitter, autorii proiectului au promis că vor restabili accesul la aplicație în câteva zile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente