(foto) Ciorbă ca acasă în străinătate. Cine este moldoveanul care a deschis un restaurant în Italia

main moldo it

Moldoveanul Lilian Enache a deschis de curând un restaurant cu specific moldovenesc în Italia. Restaurantul numit „Capitol 2” este localizat în orășelul Trento. Și pe lângă specificul moldovenesc pe care îl are, restaurantul se poate lăuda și cu bucate gătite în stil italian, specific zonei în care este localizat. Respectiv, pe lângă ciorbă moldovenească puteți savura și felii gustoase și crocante din pizza.

După o experiență de 15 ani de muncă în mai multe localuri din Italia, Lilian a decis să se implice și să-și deschidă propriul restaurant, care îmbină bucătăria italiană, dar și promovează tradițiile moldovenești. De altfel, uniforma chelnerilor este una deosebită, căci portul lor este determinat de costumele noastre naționale, cu care sunt întâmpinați oaspeții.

moldo it1

„Bucătăria moldovenească nu este printre cele mai sofisticate din lume, dar rămâne gustoasă și hrănitoare. Friptura de carne de miel și mâncărurile de miel ghiveci și ciorba sunt foarte populare. Supa făcută din carne, legume și fasole sau orez, dar și polenta”, scrie www.ildolomiti.it.

Scopul localului este de a deveni un spațiu cultural dedicat nopților tematice, întâlnirilor și petrecerilor. Iar dacă cineva este curios să cunoască aromele bucătăriei moldovenești, are oportunitatea să o facă în Trento.

itaaaa

Autoare: Iulia Vrabie

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente