Cum te pregătești pentru primul tău triatlon? Sfaturi utile pentru o medalie de aur

4d4b1d93643fd5b328ee0849a0c1a543

Triatlonul reprezintă un concurs sportiv care constă din trei probe diferite la care participă aceiași concurenți, clasamentul făcându-se prin totalizarea rezultatelor obținute la fiecare probă. Spre deosebire de alergare sau ciclism, triatlonul oferă un antrenament complet și complex și este considerat unul dintre cele mai interesante sporturi de anduranță, având cea mai mare rata de creștere la nivel mondial. 

Primul triatlon poate fi o experiență deosebită, dar și copleșitoare în același timp, un lucru însă este cert: orice succes cere muncă și sacrificii. Așadar, mai jos găsești câteva sfaturi de care ar trebui să ții cont la prima ta competiție de triatlon.

# Perfecționează-ți înotul. Înotul în bazin este total diferit de înotul în apă deschisă, de aceea ar fi bine să exersezi cât de mult poți. Nu uita, în ziua primei tale competiții, este important să înoți eficient și nu neapărat rapid. O tehnică de înot nepotrivită te poate stoarce de energie chiar după câteva minute de la start.

# Asigura-te că ai echipamentul potrivit. Firește că o condiție fizică bună este mai mult decât necesară, dar o importanță deosebită are și echipamentul pe care îl deții. Asigură-te că ai o bicicletă potrivită pentru tine și că frânele, transmisia, roțile și echipamentul de protecție sunt în stare bună. Poți apela la un specialist pentru a-ți spune dacă mărimea bicicletei este potrivită pentru tine. Tot el ar putea să te ajute să o adaptezi astfel încât să te simți confortabil conducând-o.

# Exersează tranziția între probe. Pe cât de banal pare, pe atât de important este acest detaliu. Exersează trecerea de la o probă la alta, pentru cel puțin 15 minute în patru ocazii diferite. Timpul este foarte prețios, iar pentru a obține un rezultat cât mai bun, acordă acestei etape atenția potrivită.

# Simularea competiției. Cu câteva săptămâni înainte de concurs, alocă-ți o zi în care să simulezi cap-coadă cursa. Pregătește-ți echipamentul de înot și alergare exact cum ai face înainte de concurs.

Dacă acest sport te-a intrigat și te-a determinat să „pășești” în fascinanta lume a triatloniștilor, trebuie să știi că pe 14 iulie 2019, în Republica Moldova se va desfășura Triathlon Triumph BY BMW i.

Poți alege una dintre distanțele:

  1. Distanţa „Super Sprint” – 400 m de înot + 10 km de ciclism + 2,5 km de alergare;
  2. Distanţa „Olympic” – 1500 m de înot + 40 km de ciclism + 10 km de alergare;
  3. Distanţa „Olympic Relay” – 1500 m de înot + 40 km de ciclism + 10 km de alergare;

De asemenea, pentru campionii mai mici, pe 13 iulie se va desfășura Kids Triathlon Triumph – 200 m de înot, 2,5 km de ciclism și 1 km de alergare.

Pentru mai multe detalii și pentru a vă înregistra, accesați acest link.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente