Partidul Liberal cere demisia lui Andrei Năstase după ce acesta a votat în favoarea Rusiei la APCE

A9ED553C-B24A-4A1C-821B-7B107AF8D94F_w800_h450
Foto: syfeed.com

Partidul Liberal condamnă votul acordat în favoarea Federației Ruse de către președintele delegației Parlamentului RM la APCE, Andrei Năstase. Astfel partidul condus de Dorin Chirtoacă cere demisia lui Andrei Năstase din funcția de președinte al delegației Republicii Moldova la APCE, precum și din funcția de membru al Guvernului

„Năstase si Batrîncea au votat pentru Rusia, în timp ce delegațiile Ucrainei și Georgiei, unde astăzi se luptă la propriu pentru independența celor două state, au părăsit sala în semn de protest. Mai mult decât atât, decizia Ucrainei de a-şi suspenda participarea la lucrările APCE și cea de rechemare a ambasadorului Ucrainei la Consiliul Europei denotă atitudinea tranșantă a Ucrainei” scrie într-un comunicat publicat de Partidul Liberal.

Astfel, PL cere demisia lui Nastase din funcția de președinte al delegației RM la APCE, precum și din funcția de membru al Guvernului, deoarece aceste funcții presupun un angajament și decizii care să consolideze poziția regională și internațională a țării noastre, și nu unele prin care să-i fie făcut un deserviciu. La fel, partidul cere excluderea ambilor din delegație la APCE și înlocuirea cu alți deputați.

„Ceea au făcut Nastase cu Batrîncea, este lipsit de orice raționament logic, a provocat un grav prejudiciu de imagine Moldovei atât pe plan regional, internațional, dar  și național, și se încadrează la trădarea intereselor, în condițiile în care Rusia are armata de ocupație pe teritoriul țării noastre, întreține și susține regimul separatist de la Tiraspol, subminează Moldova, inclusiv prin finanțarea ilegală a lui Dodon și a PSRM” se mai menționează în comunicat.

Amintim că, președintele PPDA, Andrei Năstase a votat la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei pentru revenirea Rusiei. Acesta a justificat decizia într-o intervenție pe facebook că „nu a fost o decizie ușoară, și a făcut-o pentru ca APCE să poată exercita influența pozitivă asupra tuturor statelor”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente