Președintele țării, Igor Dodon, salută decizia judecătorilor Curții Constituționale de a demisiona in corpore. Totodată, acesta a menționat că este o decizie întârziată, care a fost unica rezonabilă în conjunctura actuală, dar și una mult așteptată nu doar la nivel național.

„Organele însărcinate cu numirea judecătorilor (Parlamentul, Guvernul şi Consiliul Superior al Magistratului) urmează să demareze în regim de urgență procedurile aferente numirii judecătorilor Înaltei Curți. Numirea noilor judecători constituie un obiectiv de importanță deosebită în lumina ultimelor evenimente naționale, dar și a aprecierilor exprimate de partenerii externi. Astfel că, acest exercițiu urmează a fi axat exclusiv pe criteriile integrității, profesionalismului, ireproșabilității și nu în ultimul rând, cel al obiectivității”, a menționat Dodon pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că, astăzi, 26 iunie, 2019, judecătorii Curții Constituționale au demisionat in corpore. Judecătorul Veaceslav Zaporojan a fost abilitat de Plenul Curții Constituționale să exercite atribuțiile administrative ale președintelui Curții până la alegerea noului Președinte.