„Este extrem de grav că timp 5 ani Adriana Bețisor l-a lăsat pe Șor în libertate”. Maia Sandu despre decizia de astăzi a procurorilor anticorupție

Maia-Sandu-600×338

Prim-ministra Republicii Moldova, Maia Sandu, a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook că este extrem de grav că timp de aproape 5 ani Adriana Bețisor l-a lăsat pe Șor în libertate. Reacția vine după ce astăzi a fost pus sechestru pe mai multe bunuri ale fostului primar al orașului Orhei.

„Este extrem de grav că timp de aproape 5 ani Adriana Bețisor l-a lăsat pe Șor în libertate, cheltuind banii furați de la cetățeni, pentru că așa i-a dictat șeful său Plahotniuc, și că până astăzi a tergiversat luarea deciziei de a sechestra averea lui Șor și de a cere mandat de arest. Șor este principalul beneficiar al furtului miliardului, conform raportului companiei Kroll, respectiv lipsa unei soluții finale a instanțelor de judecată este dubioasă și nejustificată. Adriana Bețișor nu doar că trebuie să părăsească cât mai urgent organele procuraturii, ci trebuie deferită justiției pentru prejudicierea statului în urma deciziilor sale întârziate și a instrumentării dosarelor la comandă politică”, a scris prim-ministra Maia Sandu, după decizia de astăzi a procurorilor anticorupție să pună sechestru pe bunurile lui Ilan Șor și să fie emis mandat de arest pe numele său.

Amintim că, magistrații Judecătoriei Buiucani a capitalei l-au condamnat în anul 2017 pe Ilan Șor la șapte ani și șase luni de închisoare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente