(vox) De la „mi-e indiferent” la „sunt categoric împotrivă”. Ce părere au elevii despre afișarea publică a rezultatelor examenelor de BAC

collage

După susținerea examenelor de bacalaureat, una dintre cele mai actuale întrebări ale elevilor este „Ce notă voi avea?”. Dacă unii se limitează la curiozitatea personală, alții preferă să treacă cu ochii și prin notele colegilor. Din păcate, sau din fericire, rezultatele examenelor încă se afișează la intrarea în liceu, unde fiecare poate să le vadă. Noi am întrebat elevii ce părere au referitor la așa mod de anunțare a notelor și iată ce ne-au spus ei.

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool

Magdalena Toderici

Personal, nu vad o problema dacă rezultatele examenelor de bacalaureat sunt afișate public. Cert este că nu mai văd necesitatea ca acest lucru să se întâmple, atâta timp cât elevul își poate vedea lucrarea verificată în format electronic și cu atât mai mult, o poate analiza, vedea nota, inclusiv greșelile comise. Respectiv, aceasta este o metodă mult mai comodă de a vedea rezultatele, decât cea de a merge la centrul de BAC.

 

Liuba ȚobencoPhoto Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool

Îmi pare puțin absurd să afișezi public rezultatele, când exista deja un sistem care le permite tuturor să își vadă notele online, în confidențialitate. Iar dacă facem abstracție de la acest paradox,  însăși afișarea notelor nu îmi pare un motiv de revoltă, deoarece timp de 12 ani am avut un catalog comun,  punctajele de la evaluări erau anunțate pentru toată clasa,  carnetele de note puteau fi deschise de oricine etc. În același timp, dezvoltarea din țară e centralizată pe 4-5 orașe și nu ne putem aștepta ca 100% din candidații la BAC din zonele rurale să aibă acces la internet,  prin urmare, vine în ajutor afișarea notelor la liceu.  Astfel,  pentru etapa curentă de dezvoltare,  cred că sistemul încearcă să le ofere comoditate tuturor absolvenților,  fie el și cu mici erori inevitabile.

 

Nicu Spînu Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool

Eu nu sunt contra afișării publice a rezultatelor examenelor de BAC, dar sunt mulți care au venit dintr-un simplu motiv la liceu și nu prea au învățat și poate au note mai mici și nu ar dori afișarea lor. Personal cred că ar fi minunat să fie public totul!

 

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool

 

Magdalena Baranov

Mi-e indiferent cum vor fi publicate rezultatele de la Bac, fie public sau nu, nu am o problemă cu asta. Colegii cu care studiezi, îți cunosc abilitățile și competențele, și nu cred că trebuie să-ți fie rușine de rezultatele, pe care le-ai obținut.

 

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool

 

 

Nicolai Budei

Cred că este o idee foarte bună de a se publică rezultatele examenelor de bacalaureat public, deoarece astfel putem compara rezultatul nostru cu rezultatele colegilor noștri. Aceasta ne permite să facem o concluzie privind rezultatele examenelor și reușitei școlare.

 

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool

 

Victoria Didenco

Dacă așa atunci pot spune ferm că sunt contra acestui lucru, deoarece este munca individuală a fiecărui și respectiv sunt, aș spune eu, date personale cu care fiecare e în drept să gestioneze cum vrea el. Deci, da, eu sunt contra afișării publice a rezultatelor examenelor de BAC, ar fi superb dacă cum vin testele gata personalizate să fie și rezultatele, să fie distribuite doar persoanei în cauză.

 

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool

 

Daniel Frumusachi

Publică sau individuală? Oare schimba cumva rezultatele? Nu. Faptul că e publicat pentru fiecare aparte permite unor persoane să mintă, în așa mod se mint și pe sine. Eu cred că rezultatele ar trebui să fie transparente pentru toți!

Taguri: #BAC 2019
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente