Andrei Năstase a votat alături de Vlad Bătrîncea, pentru ca Rusiei să-i fie dat dreptul la vot înapoi în cadrul APCE

Andrei NastaseDIEZ (5)

Președintele PPDA, Andrei Năstase a votat la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei pentru revenirea Rusiei. Acesta a justificat decizia într-o intervenție pe facebook că „nu a fost o decizie ușoară, și a făcut-o pentru ca APCE să poată exercita influența pozitivă asupra tuturor statelor”.

Rusia a fost admisă la „masa” APCE în noaptea de luni, cu 118 voturi pentru, 62 împotrivă și 10 abțineri. Deputații din Ucraina, Georgia, Polonia și statele baltice au votat împotrivă. Din delegația moldovenească, Mihai Popșoi a votat împotrivă, iar Andrei Năstase și Vlad Bătrîncea au votat pentru rezoluție.

„Nu a fost o decizie ușor de luat pentru deputații APCE inclusiv pentru deputați din partea Moldovei care au mărturisit că nici măcar în ultima clipă nu erau deciși cum anume să voteze. Personal am ales să nu votez pentru o țară sau pentru alta, împotriva unei țări sau alteia. Am ales să votez ca APCE să poată exercita influența pozitivă asupra tuturor statelor, inclusiv asupra Federației Ruse”, a declarat Năstase într-un live pe facebook.

Rusiei i-a fost suspendat dreptul la vot la APCE încă din 2014, când Rusia a anexat teritoriul Crimeii de la Ucraina. După asta, Moscova s-a retras din organizație, iar din 2017 a încetat toate plățile la Consiliul Europei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente