Pe 14 iunie, elevii claselor a XII-a au susținut examenul la disciplina de profil. După examen, la adresa redacției au venit mai multe mesaje, în care elevii s-au plâns pe faptul că unele persoane ar fi avut câțiva itemi de la proba de istorie.

Redacția #diez a trimis o solicitare de informație Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării şi Agenției Națională pentru Curriculum şi Evaluare referitor la acest caz. Prin urmare, am fost informați că responsabilii de la Ministerul Educației au transmis o sesizare la Inspectoratul General de Poliție ca să investigheze posibilele fraude.

„Menţionăm că verificările noastre nu permit confirmarea faptelor mediatizate. Actualmente, pot fi doar înaintate presupuneri şi, în lipsă de probe, considerăm prematură concluzia privind eventuale scurgeri de informații. Constatăm, însă, că pe parcursul ultimilor ani au mai fost transmise informații similare, acestea demonstrându-se a fi acte de escrocherie”, se arată în răspunsul transmis de Ministerul Educației.

Reamintim că, Informația ar fi apărut cu o zi înainte pe un grup de Telegram, unde elevii se pregătesc împreună pentru probele de BAC. Mai exact, conform imaginilor transmise de elevi, se cunoștea noțiunea care trebuia explicată la examen și personalitatea despre care elevii au avut de scris.