După ce prim-ministra Maia Sandu i-a cerut explicații în privința salariului de 70 de mii de lei pe lună, directorul Centrului de Implementare a Reformelor, Iurie Ciocan, a declarat, pentru tv8.md, că remunerarea este binemeritată în condițiile în care statul a făcut economii de milioane de lei, datorită reformelor implementate la sugestia centrului pe care îl conduce.

„Ar fi bizar dacă eu aș intra în polemică cu doamna prim-ministru. Veniturile mele sunt arătate în declarațiile care sunt disponibile la ANI. Contractul meu în cadrul centrului este de la începutul anului 2017 și continuă până în ziua de azi. Cred că în următoarele zile o să punem punct la această activitate. Rămâne să vedem în ce mod și cum”, a declarat Iurie Ciocan.

Funcționarul crede că Maia Sandu nu a fost informată corect despre perioada de activitate a Centrului de Implementare a Reformelor. Funcționarii din cadrul instituției continuă și astăzi să pregătească programe de reorganizare a unor instituții de stat.

„Activitatea nu se reduce doar la reorganizarea Guvernului în nouă ministere, este o tratare prea simplistă. În fiecare minister sunt instituții, au fost tot felul de centre, întreprinderi, inspectorate, agenții. Pentru toate acestea am propus soluții de optimizare și s-au făcut economii la buget de milioane de lei. Salariile pe care le-au ridicat colegii mei din cadrul proiectului nu sunt atât de mari în contextul în care beneficiile pentru buget sunt mult mai mari”, s-a justificat Ciocan.

Acesta mai spune că va încerca chiar astăzi să se întâlnească cu Maia Sandu și să-i ofere explicații vizavi de activitatea Centrului de Implementare a Reformelor și remunerarea angajaților instituției.

Reamintim că, în cadrul ședinței Guvernului de astăzi, prim-ministra Maia Sandu s-a declară mirată de salariul fostului președinte al CEC, Iurie Ciocan, care este șef al Centrului de Implementare a Reformelor, o instituție creată pentru a coordona Reforma Guvernului și a Administrației Publice Centrale. Potrivit acesteia, Ciocan are un salariu de 70 de mii de lei lunar și nu este clar cu ce se ocupă, întrucât „reforma a fost anunțată ca încheiată de Pavel Filip”.