Cum comentează Filat plecarea lui Plahotniuc: „Trebuie să vedem când revine”

Filat2

Fostul prim-ministru, Vlad Filat a comentat demisia lui Vlad Plahotniuc din funcția președinte al Partidului Democrat. Întrebat după ședința de azi de judecată despre acest lucru, fostul lider al PLDM s-a întrebat când Plahotniuc „va reveni”.

„El e politician? El nu este politician. Acum trebuie să vedem când revine”, a comentat Filat.

Între Vlad Filat și Vlad Plahotniuc a existat o rivalitate politică ce s-a manifestat între 2010 și 2015. Vlad Plahotniuc a declarat de două ori că pleacă din politică, dar nu înainte de a reveni subit. Prima dată când a declarat că pleacă a făcut-o în 2013, după ce acesta a renunțat la mandatul de Parlamentar. Atunci Plahotniuc a preferat „discreția”, mai ales în contextul în care și Vlad Filat, care fusese demis de Parlament în primăvara lui 2013 nu deținea o funcție publică. Plahotniuc a revenit însă în 2014 pe listele PDM, devenind deputat.

În 2015, după ce Vlad Filat a fost arestat, Plahotniuc a declarat că își suspendă calitatea de membru și se retrage din politică din cauza investigațiilor în dosarul BEM. La două luni Plahotniuc, într-o postare de la 4 dimineața și-a anunțat că „revine în politică”, iar la 9 dimineața, în aceeași zi 14 deputați PCRM anunțau că părăsesc formațiunea, ulterior făcând coaliție cu democrații și aderând în componența democraților.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente