La La Play Voices, cel mai ambițios proiect de incluziune socială, vine în localitatea ta. Unde vor avea loc următoarele audiții

collage-15-920×543

Weekendul trecut, la audițiile din cadrul celui mai ambițios proiect de incluziune socială La La Play Voices, au fost audiați zeci de copii din 4 regiuni: Bender, Tiraspol, Ialoveni și Hîncești.  Participanții și-au făcut vocile auzite și au cucerit echipa de producție și membrii de juriu ai proiectului. Participarea la viața culturală și artistică, în condiții de egalitate, este un drept al fiecărui copil. Astfel, proiectul La La Play Voices încurajează copii cu necesități speciale și copii ce aparțin unei minorități etnice să ia parte în audiții atât pentru a se bucura de dreptul la viață culturală proprie, cât și pentru a se face auziți.

Săptămâna curentă, pe 22 iunie, începând cu ora 11:00, sunt planificate audiții la Casa de Cultură din satul Molovata, unde sunt îndemnați să vină și copiii din Criuleni și Dubăsari. Duminică, 23 iunie, începând cu ora 11:00, audițiile se vor desfășura la Școala de Arte din Leova, unde sunt așteptate și iubitorii de muzică din raioanele Leova și Cimișlia. În următoarele săptămâni echipa La La Play Voices va cutreiera partea centrală și sudică a Moldovei. Audițiile se vor încheia la data de 7 iulie, la Chișinău. Rezultatele etapei de audiere vor fi anunțate până pe 10 iulie.

111 2

Proiectul de incluziune socială La La Play Voices este la a 2-a ediție, prima având loc în anul 2018. În cadrul acesteia, au fost selectați 20 de tineri și copii care au pus baza corului La La Play Voices, ce reprezintă diversitatea etnică și socială a Moldovei. La finalul primei ediții La La Play Voices, beneficiarii din 12 raioane ale țării, reprezentanți ai diferitor grupuri etnice și sociale, au susținut un concert la Sala cu Orgă alături de Moldovan National Youth Orchestra, reprezentată de muzicieni din Moldova, România, Ucraina, Rusia, Kazahstan și Germania, condusă de tânărul dirijor Cristian Spătaru.

Activitatea și noutățile din cadrul proiectului pot fi urmărite atât pe pagina evenimentului La La Play Voices, cât si pe pagina Facebook și Instagram Moldovan National Youth Orchestra.

Proiectul este finanțat de parteneri strategici ai Moldovan National Youth Orchestra: UNICEF Moldova; Suedia, Fundația Est-Europeană; Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente