Cel mai tânăr membru titular al Academiei Române a devenit Doctor Honoris Causa al USM

Andruh_02

În cadrul unei ceremonii extraordinare, cunoscutului savant Marius Andruh, membru titular al Academiei Române și director al Departamentului de Chimie Anorganică al Facultății de Chimie de la Universitatea din București, i-a fost conferit titlul de Doctor Honoris Causa al USM.

La evenimentul care s-a desfășurat în Sala Senatului USM, au fost prezenți Excelența Sa, Ambasadorul României în Republica Moldova, dl Daniel Ioniță, membri ai Senatului USM și reprezentanți ai lumii universitare. Delegația română a fost condusă de prof. univ. dr. Mircea Dumitru, rectorul Universității din București. Andruh_01

Ședința festivă a fost deschisă de prof.univ. dr.hab. Gheorghe Ciocanu, rectorul USM, care a menționat următoarele: „Puțină lume de la noi știe că dl Marius Andruh nu este doar un mare savant, ci și cel mai tânăr membru titular al Academiei Române. Este un prieten adevărat al comunității academice a USM. Sunt mândru și bogat, alături de domnia sa!”

Andruh_02

Decanul Facultății de Chimie și Tehnologie Chimică a USM, dr. conf.univ. Viorica Gladchi, a rostit un Laudatio cu prilejul acordării celei mai importante distincții renumitului savant român, în semn de recunoaștere a rezultatelor extraordinare în activitatea de cercetare științifică și a rolului important al domniei sale în dezvoltarea relațiilor de colaborare între Universitatea din București și Universitatea de Stat din Moldova

Andruh_04

Academicianul Marius Andruh a mulțumit Senatului USM pentru organizarea acestei ceremonii. „Sunt fericit din mai multe motive. În primul rând, mă simt ca acasă, pentru că sunt basarabean. E un prilej de a mă simți mai aproape de originile mele. Apoi, în egală măsură, pentru respectul pe care îl am pentru știința din R. Moldova, care mă inspiră enorm”, afirmă dl Marius Andruh.

La final, proaspătul laureat a fost felicitat de membrii comunității academice prezenți la eveniment.

Textul integral poate fi citit, accesând link-ul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente