Sorin Stati, ex-director al companiei MoldATSA, a făcut o serie de dezvăluiri în cadrul emisiunii „Politica” cu Nataliei Morari. Potrivit lui, câțiva membri ai PDM, dar și fostul şef-adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei Republicii Moldova, Gheorghe Cavcaliuc, „ar fi fost implicați în mai multe scheme de contrabandă pe teritoriul Republicii Moldova”.

# Gheorghe Cavcaliuc ar fi fost responsabil pe scheme de contrabandă cu alcool etilic, țigări și tutun în nordul țării. „Acestea sunt scheme exclusive ale lui Cavcaliuc. Țigările și tutunul ajung în Moldova prin Transnistria. Vânzarea acestora are loc la Piața Centrală și în alte puncte din Chișinău, care la fel ar fi controlată de dânsul. La fel contrabanda se face și prin Sculeni și Costești”, povestește Sorin Stati.

# Constantin Țuțu ar fi responsabil pe scheme de contrabandă cu țigări pe partea cu România;

# Dorin Damir – anabolizante prin aeroportul Internațional Chișinău și Poșta Moldovei;

# Constantin Botnari – contrabandă cu chihlimbar (piatră prețioasă). Chihlimbarul este adus prin contrabandă din Ucraina prin Transnistria, ulterior ajunge la aeroport și săptămânal se exportă circa câte 2 tone în Hong Kong. „În declarațiile vamale se scrie „stone” – piatră”, a explicat invitatul.

# Contrabanda cu țigări prin aeroportul Chișinău și Poșta Moldovei era controlată de Ilan Șor.

Invitatul emisiunii spune că deține probe și are martori care pot confirma aceste declarații.

Ministrul de Interne, Andrei Năstase l-a invitat pe Sorin Stati imediat după emisiune să vină la el la birou. Acesta l-a rugat să rămână în redacție, până când nu va veni după el o mașină de poliție.