Licența 2019. Universitatea Tehnică a Moldovei a pregătit o nouă promoție de contabili

2-9-1030×892

La UTM, în cadrul Facultății Inginerie Economică și Business (FIEB), se pregătesc și contabili. Prezentându-și lucrările de licență în fața Comisiei Examenelor de Licență, absolvenții acestei specialități din cadrul Departamentului Economie și Management au abordat o paletă variată de probleme existente în domeniu, venind cu sugestii și propuneri interesante, menite să contribuie la restructurarea activității întreprinderilor.

Proaspeții licențiați – Cătălina Coada, Rodica Furtună, Dumitru Calcatiniuc, Prascovia Podcoritov, Gheorghe Tutunaru, Oxana Roșca – au abordat în lucrările lor de licență multiple subiecte, între care: Analiza reformei cadrului legal în domeniul contabilității și fiscalității; Evaluarea decontărilor cu bugetul și povara fiscală; Analiza economico-financiară a rezultatelor entității; Particularitățile antreprenoriatului IMM;  Specificul contabilității mijloacelor fixe în vederea majorării rezultatelor financiare, transmite site-ul UTM.

S-a evidențiat în special teza prezentată de către Cătălina Coadă, care și-a propus să facă un studiu minuțios privind „Contabilitatea și analiza stocurilor de mărfuri în comerț”. Absolventa și-a demonstrat din plin calitățile de cercetător împătimit de domeniul în care dorește să se afirme, elucidând o pregătire teoretică și practică excelentă. Comisia de Licență a apreciat concluziile și propunerile absolventei, grație și faptului ca acestea se implementează deja cu succes în procesul managerial al întreprinderii și au generat efecte economice considerabile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente