Descoperă talentul tinerilor din Moldova la expoziția studențească „Arbor Master Classes in Art”

64818826_2238416682905023_3981427738429882368_n
Foto: foto simbol

Asociația pentru Cultură și Arte Arbor te invită să descoperi talentul tinerilor din Moldova în cadrul expoziției studențești „Arbor Master Classes in Art #AMCA”. Expoziția va fi lansată vineri, 21 iunie 2019, 16:00, la Artcor.

Expoziția include peste 120 de desene, picturi, colaje, sculpturi și piese vestimentare, realizate de elevii și studenții instituțiilor de învățământ artistic, în timpul atelierelor susținute de artiștii români Virgil Scripcariu, Gili Mocanu, Andrei Gamarț, Smaranda Pompiliu Pîrvan și Alexandru Schibinschii, Giuliano Nardin, Sergiu Chihaia și Răzvan Vasilescu, la invitația Asociației pentru Cultură și Arte Arbor. Astfel, pe durata anului academic 2018/2019, au fost organizate 9 ateliere de artă la Școala de Arte Plastice pentru Copii din Orhei, Școala de Arte Plastice pentru Copii „A. Șciusev” din Chișinău, la Colegiul de Arte Plastice „Al. Plămădeală”, la Facultatea de Arte Plastice, Decorative și Design a Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice și la Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat „I. Creangă”.

La atelierele #AMCA au participat peste 100 de studenți, care au lucrat aproximativ 150 de ore sub mentoratul artiștilor invitați.

Asociația pentru Cultură și Arte Arbor a fost înființată cu scopul de a susține artiștii (tineri și formați) din România și Republica Moldova, pentru a promova mobilitatea culturală și pentru a contribui la educația artistică și culturală a copiilor și tinerilor.

Evenimentul este organizat de Asociația pentru Cultură și Arte Arbor, cu susținerea Centrului Industriilor Creative „Artcor”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente