Vlad Filat i-a transmis un mesaj lui Plahotniuc din penitenciar: „Tu ai ales să fugi. Ești un laș”

820446001445929494

Fostul premier, Vlad Filat, i-a adresat un mesaj lui Vlad Plahotniuc, care astăzi a scris într-o postare că a plecat din țară din cauza că familia sa nu se simțea în siguranță. Mesajul a fost transmis prin intermediul avocaților săi. 

„Siguranță, familie, etc., dar ce facem cu mulți, mulți oameni, familiile lor, lacrimile mamelor, plânsetele soțiilor și traumele psihologice ale copiilor?!! Ce facem cu show-urile televizate cu mascați și condamnări cu ușile închise, cu detențiile în Penitenciarului nr. 13, printre șobolani, în subsoluri… și lipsa elementară de condiții umane. În 3 ani și 8 luni, în regim de celulă, în Penitenciarul nr. 13 am văzut atâtea lacrimi de bărbați și am auzit atâta durere, ce facem cu ele ?!!!!”, se întreabă fostul premier într-un mesaj pe facebook. 

Filat l-a mai întrebat, retoric pe Plahotniuc despre Judecătorii Curții Constituționale, despre jurnaliști sau consilieri, sau despre „tentativa de răpire”. 

„Mai am multe întrebări și eu și mulți alții, iar răspunsurile le vei da mai devreme sau mai târziu în fața oamenilor. Trebuie să răspunzi mai întâi la aceste întrebări, iar victimizarea și aluziile făcute la lupta geopolitică și planurile de viitor sunt pur și simplu ridicole. Despre mine s-au vorbit și se vorbesc în continuare multe, însă, atunci când mi s-a propus să fug pentru că Republica Moldova nu-i un loc sigur, să am grijă de familie, am decis să rămân și să-mi demonstrez nevinovăția. Însă am avut parte de o execuție publică în ședințe de judecată închise. Nu regret decizia luată acum 3 ani și 8 luni în urmă. Deși sunt închis, sufletul îmi este liber și conștiința curată”, a spus fostul premier, care a încheiat cu acest mesaj: 

„Tu ai ales să fugi!!! Ești un LAȘ !!! Însă, să știi că poți fugi de oricine și orice, de tine nu vei reuși. Până la urmă toți răspund pentru ce au făcut. Sincer, îmi este milă de tine, însă Viața bate filmul! (chiar și ”The Godfather”)”, a scris Vlad Filat în mesajul său. 

Azi dimineață, Vlad Plahotniuc a scris următorul mesaj pe facebook:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente