(video) Tinerii din Sîngerei și-au dezvoltat abilități de gândire critică în cadrul instruirilor de educație media

centrul media pentru tineri

„În ziua de azi mulți tineri nu au gândire critică și sunt manipulați foarte ușor”, a zis Daniel, după instruirea de educație media organizată de Centrul Media pentru Tineri.

La sfârșitul fiecărei săptămâni, elevi din satele și orașele Republicii Moldova sunt invitați la traininguri de educație media. De la nord spre sud, de la est spre vest, echipa de formatori de la Centrul Media pentru Tineri, călătoresc pentru a discuta cu tinerii despre informare și manipulare, despre puterea imaginilor și influența rețelelor sociale. Sâmbăta, în a doua zi de training, tinerii încearcă profesia jurnaliștilor – scriu, fotografiază, filmează subiecte din localitățile lor. Așa s-a întâmplat și la Sîngerei – tinerii de la Liceul Teoretic „Olimp” au descoperit educația media, au realizat produse media și au transmis altor elevi mesaje despre gândirea critică. Mai multe detalii, în reportajul ce urmează.

Instruirile de educație media sunt organizate în cadrul Proiectului „Încurajarea tinerilor pentru a deveni cetățeni activi”, implementat de IREX Europe și AO „Centrul Media pentru Tineri”, cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente