5 motive să alegi un scaun Joie, atunci când cauți un suport auto bun

scaun-auto-copii

După cum bine știm, siguranța copiilor este preocuparea de bază a fiecărui părinte. Una dintre cele mai frecvent întâlnite cauze ale neplăcerilor este transportul rutier.

Știai că un scaun auto pentru copii bine ales și corect instalat, scade cu până la 80% riscul de fracturare sau moarte, în urma unui accident cu mașina?

Din anul 2013, legea țării noastre obligă ca minorii, care încă nu au atins vârsta de 12 ani, să fie transportați doar în automobile dotate cu sistem de reținere (scaun auto) sau cu alte mijloace de adaptare pentru copii.

Mai mult de atât, copiii ar trebui să stea cu spatele în fața sensului de mers până la vârsta de un an (ba chiar mai mult, deoarece standardul de siguranță R129 prelungește aceasta perioadă până la 15 luni). Unele teste, efectuate de autoritățile competente, au relevat că scaunele rear facing sunt net superioare din punct de vedere al siguranței, pentru copiii până la 3-4 ani. Aceste studii au revoluționat producerea de scaune auto, majoritatea având opțiunea de a fi instalate cu spatele la direcția de mers pentru micii călători cu vârste de până la 6-7 ani. Joie a fost printre primii producători care au revizuit prioritățile în producerea scaunelor auto, lansând modele sigure, conform noilor standarde și ușor de utilizat.

scaun-auto-pentru-copii

Instalarea în mașină este un alt aspect vital. Unul din cele mai bune soluții de fixare și poziționare a copilului în timpul călătoriei cu mașina este sistemul Isofix. Deși folosirea centurilor de siguranță este și ea o metodă destul de populară, în special la mașinile vechi, totuși sistemul Isofix este mult mai simplu de utilizat, deoarece nu lasă loc de interpretări. Scaunele Joie au, în marea majoritate, sistem de atașare Isofix. Timpul și nervii economisiți cu siguranță vor îndreptăți investiția într-un scaun auto simplu în utilizare, dar sigur.

Scaune auto marca Joie în 5 modele diverse ca design și utilitate

1. Cu Joie poți beneficia de 3 într-unul singur

Se știe pe larg că există 5 grupe de scaune auto, după greutatea copilului (mai nou, și după înălțime). Dacă vrei să investești o dată într-un scaun auto bun, apoi să îl folosești un timp îndelungat, are sens să alegi un model de scaun auto Joie 3 în 1. Acest tip e potrivit copiilor de la 0 până la 25 de kg și deține un mecanism de fixare ce permite utilizarea centurilor proprii de la 0 kg până la 18 kg, după care poate fi utilizat cu centurile mașinii, până la 25 kg.

2. Model unic de scaun auto care îți oferă instalare solidă și sigură 

Un scaun auto de la Joie versatil îl va însoți pe cel mic de la primele sale plimbări, până la drumurile nesfârșite din vacanțe. În acest scop, alege modelul de scaun auto 4 în 1 – All în One – unicul scaun de care vei avea nevoie din primele zile de viață ale bebelușului, până când acesta va merge la școală, sau cu alte cuvinte de la 0 până la 36 kg! Este important să cunoști că scaunul se montează în poziția rear-facing (cu centurile mașinii) pentru grupa 0+, iar apoi forward facing utilizând sistemul Isofix și Isosafe. Dacă dorești să folosești scaunul auto o perioada mai lungă de timp, poți alege modelul 4 în 1, potrivit copiilor până la 36 kg.

scaune-auto-copii-chisinau

3. Sistemul isofix îi oferă copilului tău confort și protecție în călătoriile mai lungi

Un scaun auto cu isofix cu protector pivotant este extrem de confortabil, deoarece se rotește la 360° în spate, în față și în orice direcție. Acum, oferind rotire la 360° și sistem de protecție Guard Surround Safety, care se cuplează automat atunci când hamul este strâns pentru a înconjura copilul cu o siguranță maximă și sistem de blocare Smart Ride, care oferă o securitate mai inteligentă pentru a va ajuta să păstrați copilul cu spatele la sensul de mers până când este nevoie.

4. Beneficiezi de un sistem de reglare Grow Together 

Mecanismul de reglare Grow Together presupune că tetiera, precum și înălțimea centurilor se reglează simultan, automat. Prin urmare, nu este nevoie de o reglare mecanică și anevoioasă, care să-ți dea bătăi de cap în timpul călătoriilor.

5. Scaun transformer, pentru orice eventualitate

Nu în cele din urmă, cu Joie poți beneficia de un model de scaun auto pentru copii, care se poate transforma cu ușurință dintr-un dispozitiv de fixare pentru bebeluși, într-un scaun auto pentru copiii mai mari. Acest lucru e posibil, datorită celor 6 poziții de reglare a înălțimii, pernuței suplimentare integrate și centurilor, care se depozitează într-un compartiment special. Altfel spus, acest model de scaun auto este perfect, indiferent de vârstă.

Este important să reții că un scaun pentru copii în mașină nu este nicidecum un moft, dar reprezintă, fără îndoială, cea mai bună metodă de a asigura securitatea copiilor în timpul călătoriilor cu mașina.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente