(foto) Cum satul Feștelița a marcat pentru a doua oară Ziua Energiei Durabile

DSCN0655

Satul Feștelița a marcat pentru a doua oară Ziua Energiei Durabile. Scopul evenimentului a fost promovarea valorilor, principiilor și politicilor europene în domeniul energiei durabile, educarea la cetățeni a unui comportament pozitiv și matur față de mediul înconjurător și adaptarea unui mod sănătos de viață de către tînăra generație.

DSCN0608

Activitățile s-au desfășurat la aer liber, în parcul comunitar „Cebotari”, întrunind circa 250 de participanți. Părinții cu copilașii de vîrstă preșcolară și-au demonstrat capacitățile fizice în cadrul Starturilor Vesele. Elevii gimnaziului au concurat în cadrul competiției de șah, iar spectatorii au avut posibilitatea de a vizita o expoziție de fotografie, de a participa la Marșul Solidarității pentru Energia Durabilă și de a se manifesta ca suporteri.

DSCN0618

La dispoziția participanților au fost puse info-materiale la tema eficienței energetice și ecologie. Învingătorii, la final, au fost premiați și încurajați de a menține tradiția marcării evenimentului și în anii următori.

Acțiunea face parte din Proiectul demonstrativ „Crearea centrului de excelență prin pilotarea tehnologiilor de eficiență energetică și a surselor demonstrative de energie regenerabilă în satul Feștelița”, susținut fianaciar de Uniunea Europeană.

DSCN0660

DSCN0626

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente