Agenţia Naţională pentru Curriculum şi Evaluare investighează presupusele fraudări la examenul de istorie

BAC-2018-1-920×613-920×613

Pe 14 iunie, elevii claselor a XII-a au susținut examenul la disciplina de profil. După examen, la adresa redacției au venit mai multe mesaje în care elevii s-au plâns pe faptul că unele persoane ar fi avut câțiva itemi de la proba de istorie.

Informația ar fi apărut cu o zi înainte pe un grup de Telegram, unde elevii se pregătesc împreună pentru probele de BAC. Mai exact, conform imaginilor transmise de elevi, se cunoștea noțiunea care trebuia explicată la examen și personalitatea despre care elevii au avut de scris.

După examenul de istorie, a apărut o informație, în aceleași grupuri de Telegram, conform căreia, elevii pot obține exercițiile de la examenele disciplinelor de alegere contra unei sume de bani. Persoana care ar avea subiectele, le-ar fi obținut de la rude ce activează în cadrul Ministerului Educației.

Deocamdată nu se cunoaște dacă e vorba despre fraudare sau despre un caz de escrocherie.

Contactată de echipa #diez, ministra Educației, Liliana Onofrei-Nicolăescu, ne-a comunicat faptul că toată informația a fost transmisă Agenţiei Naţionale pentru Curriculum şi Evaluare. La momentul de față, Agenția investighează acest caz și urmează să vină cu o reacție oficială.

Echipa #diez vă urează succes la ultimul examen din această sesiune. Fiți onești și bazați-vă pe propriile cunoștințe!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente