Renato Usatîi a anunțat ieri, că astăzi se va reîntoarce în Republica Moldova. Odată ce a ajuns la vama Sculeni, acesta a pornit un live pe Facebook în care a transmis mai multe mesaje.

UPDATE 16:30 Renato Usatîi a fost adus la Procuratura Generală. Clădirea este înconjurată de polițiști.

UPDATE: Renato Usatîi a fost reținut la vamă. Susținătorii lui Usatîi merg să protesteze la Procuratură.

„Vă mulțumesc că ați venit azi aici. Poliția nu are dreptul să mă lase să ies din mașină. Regimul a căzut, cred că procurorii nu vor lua decizii greșite. Toți cei care au fabricat dosare penale vor răspunde. Mergem toți la procuratură, fără provocări. Cu venirea mea începem să construim o nouă Moldovă”, a spus Renato din mașină către susținătorii săi.

Scopul principal pentru care revine este clarificarea tuturor dosarelor penale, cel puțin așa a anunțat Usatîi în videoul postat pe Facebook.

La vama Sculeni, Renato Usatîi a fost așteptat de mai mulți simpatizanți de ai săi, care au venit cu pancarte și scandează lozinci în susținerea liderului Partidului Nostru.

Reamintim că, Usatîi este anunțat în căutare de autoritățile din Republica Moldova din octombrie 2016. Acesta este acuzat că l-ar fi deposedat pe bancherul rus, Gherman Gorbunțov, de pachetul majoritar, în valoare de peste 113,5 milioane de lei, la banca Universalbank din Chișinău. Totodată, Usatîi este bănuit și de complicitate la infracțiunea de tentativă și omor la comandă asupra lui Gorbunțov. Liderul Partidului Nostru susţine însă că Gorbunţov ar fi cel care ar fi dorit să-l asasineze, scrie ZdG.