Precizările poliției cu referire la Reanto Usatîi: „I se vor aplica prevederile celor mai recente decizii ale instanțelor de judecată”

get_img
Foto: deschide.md

Renato Usatîi s-a întors astăzi în Republica Moldova. Acesta a fost reținut la vama Sculeni, deoarece are deschise două dosare penale și este dat în căutare de autoritățile naționale din 2016. La rândul său, Usatîi, dar și susținătorii săi consideră că aceste două dosare sunt fabricate.

Usatîi a fost a dus la Procuratura Generală, iar Poliția Republicii Moldova a venit cu o precizare pe marginea acestui caz:

„Poliția nu se va substitui niciodată justiției, în niciun context, indiferent de numele sau funcția publică a celui care, potrivit legilor Republicii Moldova sau deciziilor unei instanțe de judecată, este supus unei sancțiuni temporare sau definitive. Fiecare cetățean al Republicii Moldova are dreptul și se va bucura de o judecată dreaptă și corectă, iar drepturile acestuia vor fi respectate în integralitate. Cetățeanului Usatîi Renato, i se vor aplica prevederile celor mai recente decizii ale instanțelor de judecată din Republica Moldova. Statul trebuie să asigure condițiile necesare și obligatorii ca drepturile și libertățile cetățenilor din Republica Moldova să nu mai fie niciodată negociate sau tranzacționate”, se menționează într-un comunicat emis de Poliție.

Reamintim că, Usatîi este anunțat în căutare de autoritățile din Republica Moldova din octombrie 2016. Acesta este acuzat că l-ar fi deposedat pe bancherul rus, Gherman Gorbunțov, de pachetul majoritar, în valoare de peste 113,5 milioane de lei, la banca Universalbank din Chișinău. Totodată, Usatîi este bănuit și de complicitate la infracțiunea de tentativă și omor la comandă asupra lui Gorbunțov. Liderul Partidului Nostru susţine însă că Gorbunţov ar fi cel care ar fi dorit să-l asasineze.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente