(update) 37 persoane din Soroca au fost internate în spital. Aceștia s-ar fi intoxicat la o masă de pomenire

112

37 persoane, printre care și 9 copii, au fost internate la Spitalul Raional Soroca, după ce s-ar fi intoxicat la o masă de pomenire. Informația a fost confirmată pentru Observatorul de Nord de surse din cadrul Spitalului raional Soroca și a Centrului de Sănătate Publică Soroca (CSP).

Nicolae Gorcinschi, medic-epidemiolog la CSP, a comunicat, pentru Observatorul de Nord, că 37 cetățeni sunt internați cu simptoame de toxinfecție alimentară. „Bolnavii sunt consultați de medicii infecționiști, care vor pune diagnosticul. Primele semne clinice prezente: febră 38,5, greață, vomă, dureri abdominale, în baza lor putem suspecta toxiinfecție alimentară. Șeful CSP se ocupă cu agentul economic care a pregătit masa la ceremonia la care au mâncat pacienții. O să vadă meniul, productele, dacă vor fi probe le va preleva”, a mai spus specialistul.

Persoanele internate au participat la o ceremonie de înmormântare în satul Holoșnița, raionul Soroca. Masa de pomenire a fost pregătită de un restaurant din Drochia, fapt confirmat și de specialiștii CSP.

Reamintim că ieri, numărul persoanelor internate cu intoxicație a fost 13. Inspectorii ANSA, împreună cu Centrul de Sănătate Publică, au prelevat probe de alimente și le-au transmis la laborator. Agentul economic vizat și-a sistat activitatea până la stabilirea tuturor circumstanțelor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente