(video) Cel mai ambițios proiect de incluziune socială, La La Play Voices, îți face vocea auzită. Când și unde vor avea loc următoarele audiții

collage

Weekend-ul trecut, la audițiile din cadrul celui mai ambițios proiect de incluziune socială La La Play Voices, au fost audiați zeci de copii din 4 regiuni: Ungheni, Călărași, Nisporeni și Strășeni.  Participanții și-au făcut vocile auzite și au cucerit echipa de producție și membrii de juriu ai proiectului. Participarea la viața culturală și artistică, în condiții de egalitate, este un drept al fiecărui copil. Astfel, proiectul La La Play Voices încurajează copii cu necesități speciale și copii ce aparțin unei minorități etnice să ia parte în audiții atât pentru a se bucura dea dreptul la viață culturală proprie, cât și pentru a se face auziți.

La 8 iunie, audițiile pentru raioanele Ungheni și Călărași s-au desfășurat la Palatul de Cultură din Ungheni. În timp ce echipa La La Play Voices era în plină pregătire pentru audiții, copii veniți de dimineață îi urmăreau curioși, alături de părinți și anticipau, cu sclipire în ochi, ce va urma în audieri. Odată cu startul audițiilor, copii, unul câte unul, au intrat în sală, au discutat cu cei prezenți și au interpretat piesele preferate.FOTO3663_marked FOTO4105_marked

„Nu fac canto, dar sunt partea Orchestrei de Folclor din Călărași. Susținem aproximativ 3-4 spectacole pe an. În viitor aș vrea să și cânt, însă vreau să devin jurnalistă și activă în mass-media. Eu am speranță și chiar cred că putem schimba ceva, dacă vrem și dacă ne vom uni, și dacă vom avea știri de calitate și muzică de calitate”, mărturisește Felicia Țîcu, participantă la audițiile proiectului de incluziune socială La La Play Voices.

Pe 9 iunie, la Școala de Arte din Strășeni, au avut loc audițiile pentru raioanele Ungheni și Strășeni. Jurații Andriano Marian și Luminița Istrate au fost impresionați de marea dorință și numărul impunător al doritorilor de a participa la proiectul La La Play Voices.

„Audițiile au fost foarte interesante, un caracter profund și caractere diferite. Ne-am convis că sunt mulți copii care chiar trebuie să fie parte din acest proiect de incluziune care trebuie înaripați și oferit încredere și susținere. Vom încerca prin arta corală și cântatul în grup să creăm o familie sau comunitate unită prin muzică, deoarece ele sunt unele dintre cele mai eficiente metode de a dezvolta abilități de comunicare inter-personală, empatie și de consolida coeziunea socială a unui grup”, a menționat, la rândul său, Andriano Marian, manager proiect La La Play Voices.

FOTO5285_marked

Săptămâna curentă, pe 15 iunie, începând cu ora 11:00, sunt planificate audiții la Școala de Arte din Anenii Noi, unde sunt îndemnați să vină și copiii din Bender și Tiraspol. Duminică, 16 iunie, începând cu ora 11:00, audițiile se vor desfășura la Casa de Cultură din Hîncești, unde sunt așteptate și iubitorii de muzică din raionul Ialoveni. În următoarele săptămâni echipa La La Play Voices va cutreiera partea centrală și sudică a Moldovei. Audițiile se vor încheia la data de 7 iulie, la Chișinău. Rezultatele etapei de audiere vor fi anunțate până în data de 10 iulie.

FOTO5271_marked

Proiectul de incluziune socială La La Play Voices este la a 2-a ediție, prima având loc în anul 2018. În cadrul acesteia, au fost selectați 20 de tineri și copii care au pus baza corului La La Play Voices, ce reprezintă diversitatea etnică și socială a Moldovei. La finalul primei ediții La La Play Voices, beneficiarii din 12 raioane ale țării, reprezentanți ai diferitor grupuri etnice și sociale, au susținut un concert la Sala cu Orgă alături de Moldovan National Youth Orchestra, reprezentată de muzicieni din Moldova, România, Ucraina, Rusia, Kazahstan și Germania, condusă de tânărul dirijor Cristian Spătaru.

Activitatea și noutățile din cadrul proiectului pot fi urmărite atât pe pagina evenimentului La La Play Voices, cât si pe pagina Facebook și Instagram Moldovan National Youth Orchestra.

Proiectul este finanțat de parteneri strategici ai Moldovan National Youth Orchestra: UNICEF Moldova; Suedia, Fundația Est-Europeană; Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente