(foto) Mai mulți elevi ar fi avut din timp unii itemi de la BAC-ul de la istorie

BAC-2018-1-920×613

Astăzi a avut loc examenul la disciplina de profil. Pe pagina redacției #diez au fost expediate câteva convorbiri care au avut loc pe Telegram. Conform acestora, mai mulți elevi ar fi avut unii din itemi la proba de istorie.

În ajunul examenelor de BAC, pe Telegram, se creează mai multe canale, unde elevii se pregătesc împreună. Pe unul dintre aceste canale ar fi avut scurgeri de informații de la examenul de istorie. Din imaginea transmisă redacției noastre, se vede că ieri, în jurul orei 00:00, a avut loc o discuție, unde s-a vorbit despre noțiunea de „națiune” și personalitatea „Mihai Viteazu”, care astăzi s-au regăsit în testul de la BAC. 

aF
Secvență din convorbirea de pe Telegram, transmisă pe pagina #diez

Elevii au încercat să afle de unde persoana respectivă are informația, acesta însă nu le-a spus.

Totodată, persoana respectivă a creat un nou canal de Telegram, unde spune că va trimite, luni, 30-40% din proba de examen de la Geografie.

Afb
Secvență din convorbirea de pe Telegram, transmisă pe pagina #diez

Atunci când cineva din elevi i-a spus că scurgerea informației este un lucru serios, persoana respectivă a reacționat în felul următor: „Și dacă știi, ce o să face, o să te duci la minister sau CNA?”

asfn
Secvență din convorbirea de pe Telegram, transmisă pe pagina #diez

Echipa #diez a fost contactată de administratorul acestor grupuri. Tânărul ne-a spus că în cazul în care apar astfel de informații sau oameni care vor să vândă anumite servicii pe canalele de Telegram, aceștia sunt blocați. De această dată, administratorul nu a reușit să vadă mesajul publicat mai sus, întru cât era foarte târziu. De asemenea, tânărul ne-a spus că unii colegi de ai săi i-au comunicat faptul că aceeași persoană care a publicat itemii respectivi le-a propus informație, înainte de examene, elevilor contra unei sume de 500 de lei. Acesta a asigurat elevii că informația obținută îi va ajuta să capete o notă între 5 și 7.

La momentul de față, persoana care a publicat mesajele cu itemi și-a șters contul de pe Telegram.

Deocamdată, cei de la Direcția Învățământ nu au venit cu vreo reacție pe marginea acestui subiect.

Taguri: #BAC 2019
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente