(doc) Procuratura Generală către înaltele Foruri Internaționale. „Unii politicieni vor să modifice legislația și procuratura să fie controlată politic”

procuratura-620×349

Procuratura Generală a publicat pe pagina oficială o declarație prin care a venit cu o reacție cu referire la situația politică din țară. În declarație se cere „organismelor internaţionale o reacție cu privire la tentativele de retrogradare a independenței Procuraturii Republicii Moldova și subordonare a acesteia politicului.”

„Procuratura Republicii Moldova este o instituție eminamente apolitică, care a fost, este și va fi întotdeauna în serviciul Cetățeanului, iar supremația Legii este pilonul de bază al activității noastre”, scrie în declarație.

În aceeași ordine de idei, azi dimineață, deputatul Blocului ACUM ,Dumitru Alaiba, a anunțat printr-o postare pe pagina sa de Facebook, că a primit un mesaj de la un procuror care a spus că mai mulți angajați ai procuraturii ar fi fost impuși de Procuratura Generală să semneze declarația adresată înaltelor Foruri Internaționale.

64668740_689630184808861_4775561264405413888_n

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente